- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η συναυλία της Φιλαρμονικής στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Φλώρινας (video, pics)

Με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Φλώρινας δόθηκε χθες, Τετάρτη 17 Αυγούστου, η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» Δήμου Φλώρινας.

Ο χώρος του Νέου Πάρκου γέμισε με υπέροχες μελωδίες από τα μέλη της Φιλαρμονικής, που υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παυλίδη παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, στο οποίο συνέδραμε και ο τρομπονίστας (α’ τρομπόνι) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σπυρίδων Φαρούγγιας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα Πέτη Πέρκα, ενώ την επίσημη έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Σας καλωσορίζω στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του Δήμου Φλώρινας.

Η Φλώρινα αποτελεί έναν τόπο έντονα φορτισμένο από το αποτύπωμα της ιστορίας και της παράδοσης. Έναν τόπο, όπου επάνω, στο μοναδικό φυσικό του ανάγλυφο παράγεται από την αρχαιότητα πολιτισμός.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η έννοια του πολιτισμού, πολλές φορές, θεωρείται σαν κάποιο είδος πολυτελείας. Η αντίληψη αυτή βέβαια δεν έχει θέση στον δικό μας αξιακό κώδικα, για την πολιτιστική ανάταξη και δημιουργική αντεπίθεση που οφείλουμε να κάνουμε.

Ο πολιτισμός αποτέλεσμα του πνεύματος και τη δημιουργικής δράσης του λαού μας, δεν είναι παρά η ίδια η ζωή μας, το φως που έρχεται από το παρελθόν και μας φωτίζει στα βήματα μας προς το μέλλον, ο αληθινός ζωντανός μας πλούτος που μαζί με την ιστορία μας είναι η εθνική ενδυνάμωσή μας για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρόκλησης.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έθεσε τον Πολιτισμό στο επίκεντρό της, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πολιτιστική ταυτότητα την οποία ενισχύουμε και στηρίζουμε, καθημερινά, μέσα από δράσεις ανάδειξης της ιστορίας και της παράδοσής μας.

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που σχεδιάσαμε για την μεταλιγνιτική εποχή ο πολιτισμός μας και το φυσικό περιβάλλον κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Τις μέρες αυτές η Φλώρινα των γραμμάτων και των τεχνών έχει την τιμητική της. Πιστοί στο ραντεβού μας με τον πολιτισμό και την παράδοση, μετά από δύο χρονιά πανδημίας, στα οποία στερηθήκαμε πολλά, είμαστε πάλι εδώ για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα.

Οι φετινές μας εκδηλώσεις έχουν αυτόν τον στόχο. Να ζήσουμε την κανονικότητα μέσα από την μουσική, το τραγούδι, τον χορό, τις τέχνες, το θέατρο, το παιχνίδι.

Για δύο και πλέον εβδομάδες οι συμπολίτες μας, οι επισκέπτες και οι απόδημοι αδερφοί μας, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στον τόπο τους, θα μπορέσουν να απολαύσουν ποιοτικές εκδηλώσεις, που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες, με το μικρότερο δυνατό κόστος, και αξιοποιώντας το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό. Κι αυτό, γιατί δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τον στόχο μας, αυτόν που θέσαμε από την αρχή της θητείας μας και δεσμευτήκαμε απέναντι σας, τη χρηστή διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας.

Φίλες και φίλοι,

Απόψε, όλοι θα απολαύσουμε την Φιλαρμονική του Δήμου μας, η οποία θα μας παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σε συνεργασία με έναν κορυφαίο σολίστα, τον τρομπονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σπύρο Φαρούγγια, υπό την διεύθυνση του δικού μας μαέστρου Δημήτρη Παυλίδη.

Η Φιλαρμονική μας ξεχωρίζει σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και ευρύτερα, λόγω της ποιότητάς της και μας κάνει περήφανους, σε κάθε παρουσία της.

Κλείνοντας ευχαριστώ θερμά όλους τους Συλλόγους, τους φορείς και τους μεμονωμένους καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές. Ευχαριστώ και συγχαίρω όσους συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του προγράμματος, τους διευθυντές και εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ευχαριστώ τον Σπύρο Φαρούγγια για την αποδοχή της πρόσκλησης, η συμμετοχή του οποίου τιμά τις εκδηλώσεις μας. Ευχαριστώ τον μαέστρο Δημήτρη Παυλίδη και όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής για όσα διαχρονικά προσφέρουν στον τόπο μας.

Εκφράζοντας τη χαρά μου για την παρουσία σας και την στήριξη σας, εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλες και όλους και είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα απολαύσετε τις εικοσαήμερες εκδηλώσεις μας».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως εξής:

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

19:00, Προαύλιο 3ου Γυμνασίου

Παράσταση θεάτρου σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός Πειρατής»

21:00, Πλατεία Γ. Μόδη

Λατινοαμερικάνικοι χοροί από την ομάδα του Στέφανου Γιαννόπουλου

Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

18:00, Πλατεία Γ. Μόδη

Παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών της Φλώρινας από τον Πέτρο Γουμπερίτση

21:00, Νέο Πάρκο Φλώρινας

Συναυλία με τον Ηλία Βρεττό.