- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας στους Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Sarantaporo Mountain Run (pics)

Το Σάββατο 6 Αυγούστου διεξήχθησαν στο Σαραντάπορο οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Sarantaporo Mountain Run, 4 και 11 χιλιομέτρων καθώς και ο Παιδικός Αγώνας 1000μ. Ο αγώνας ήταν μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση των συλλόγων: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ, με την ευγενική χορηγία και συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Δυστυχώς ο αγώνας των 16 χλμ. που είχε αρχικά ανακοινωθεί δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους (πρόσφατες κακοκαιρίες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των μονοπατιών). Οι χαράξεις είχαν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Σαρανταπόρου (υψόμετρο 780 μ.). Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν μια απαιτητική διαδρομή με θέα τις επιβλητικές κορυφές του Όλυμπου. Οι διαδρομές πέρασαν από τα μονοπάτια της ιστορικής μάχης, επίσης μπροστά από το μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στη θέση «Μελίσσι» (19-1-1944) και έφτασαν υψομετρικά στα 930 μ στη θέση «Παλιοκκλήσι».

Οι αγώνες καθ’ ομολογία τόσο των Αθλητών που έλαβαν μέρος όσο και των παρισταμένων θεατών και παρατηρητών, σημείωσαν απόλυτη επιτυχία και εξασφάλισαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια. Ο αγώνας είχε συμμετοχή 180 περίπου αθλητών και τον ΣΟΧ Φλώρινας εκπροσώπησαν οι αθλητές Κώστας Νικολαΐδης και Σταφυλίδης Αθανάσιος που πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ο Κώστας Νικολαΐδης τερμάτισε δεύτερος στη γενική, ενώ ο Αθανάσιος Σταφυλίδης ήταν 16ος γενικής και 4ος στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές του Συλλόγου τόσο για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους, όσο και για το ότι αποτελούν παράδειγμα για τους μικρότερους αθλητές του Συλλόγου αλλά και για την βοήθεια, την φροντίδα και την αγάπη τους προς τον Σύλλογο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης https://www.facebook.com/Sarantaporo-Mountain-Run-459702187825287 &
http://www.runningnews.gr/item.php?id=53198

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος