- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρακαλώ μην ξεχνάτε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μας ενημέρωσε πριν μερικές εβδομάδες πως στην Ελλάδα έχουμε εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και ακρίβεια. Γι αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Να καλλιεργούμε το δικό μας κήπο και κυρίως να μην ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό.

Κανένας δεν διαφωνεί με τις επισημάνσεις για την οικογενειακή οικονομία. Μας το έλεγαν καθημερινά οι πατεράδες και οι παππούδες να μην αφήνουμε την λάμπα να καίει άσκοπα, να ρίχνουμε λίγο λάδι στο φαγητό και την ελιά στα δύο.

Για το ίδιο θέμα θα κάνω και εγώ ως απλός πολίτης τις δικές μου επισημάνσεις προς την κυβέρνηση και κυρίως προς τους τοπικούς μας άρχοντες, που ανήκουν όλοι τους στην δεξιά παράταξη του Μητσοτάκη. Αυτοί έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη και διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα στην περιοχή μας.

Πριν πολλά χρόνια στην απομονωμένη Φλώρινα, έφτιαξαν οι τότε τοπικοί μας άρχοντες, έναν καινούργιο αλλά αχρείαστο δρόμο ,που συνδέει το χωριό Ακρίτας με τον καρόδρομο Φλώρινα-Βίγλα- Πρέσπες. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τον χρησιμοποιούσαν οι λιγοστοί περίεργοι. Έκτοτε ούτε οι περίεργοι περνάνε από κει, διότι όπως γίνεται με πολλά δημόσια έργα, ξοδεύουν τα μαλλιοκέφαλά του κράτους και ποτέ δεν λειτουργούν. Να μην ξεχνάμε το Ολυμπιακών προδιαγραφών κλειστό μας κολυμβητήριο και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά στη διασταύρωση που ενώνει τον συγκεκριμένο εκτός λειτουργίας δρόμο , οι γνωστοί ανεύθυνοι υπεύθυνοι «δημόσιοι χουβαρντάδες» έχουν τοποθετήσει 12 πυλώνες της ΔΕΗ, οι οποίοι λειτουργούν και καταναλώνουν άσκοπα το ρεύμα που πληρώνουμε οι φορολογούμενοι Έλληνες, μέσα από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τέτοια παραδείγματα δημόσιας τσαπατσουλιάς, υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία στη φτωχή μας Φλώρινα όπως και σε όλη την χρεοκοπημένη Ελλάδα. Όμως κανένας υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, δεν νοιάζεται δεν ελέγχεται και ούτε λογοδοτεί. Μας έχουν γραμμένους…

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ζητάει από τους απλούς πολίτες να μην ξεχνάνε το θερμοσίφωνα τους ανοιχτό. Όμως οι μεγάλο οικονομολόγοι που μας κυβερνάνε, αφήνουν συνειδητά ανοιχτούς, εφ όρου ζωής , τους κρατικούς θερμοσίφωνες να σπαταλάνε ανεξέλεγκτα το δημόσιο χρήμα.

Είναι αυτοί που με τα πτυχία του Χάρβαρντ αυτοθαυμάζονται καθημερινά μέσα από τα πληρωμένα τηλεπαράθυρα. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν την φορολογία και δηλώνουν με έπαρση πως αυτοί θα σώσουν την οικονομία της ψωροκώσταινας, που οι ίδιοι προηγουμένως είχαν χρεοκοπήσει.

Φλώρινα 13 Αυγούστου 2022

Γιάννης Χριστάκης