- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήριο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» για την εκδημία του Παντελή Δάφα

Η ψαλτική οικογένεια μικραίνει και φτωχαίνει……

Σήμερα 7 Αυγούστου 2022, ημέρα του ετήσιου μνημοσύνου του εκδημήσαντος Άρχοντος Πρωτοψάλτου Στέφανου Δόντσιου, η οικογένεια των ψαλτών της Φλώρινας θρηνεί ένα ακόμη σημαντικό μέλος της, τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής κ. Παντελή Δάφα.

Ο μαθητής του Στέφανου Δόντσιου, επί τριάντα έτη λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου  Παντελεήμονα και επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης της Αγίας Παρασκευής, έφυγε για να συναντήσει τον δάσκαλό του ανήμερα του μνημοσύνου του αλλά και τους άλλους δασκάλους που συναπαρτίζουν πλέον τον χορό του Υψίστου…Δάσκαλος στη σχολή Ιεροψαλτών της Ι.Μ.Φλωρίνης και τιμηθείς από την Αυτού Θειότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη με το οφίκιο του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.Χ.Ε., έφυγε αφήνοντας πίσω του σημαντικότατο έργο και ένα μεγάλο κενό για το αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του οποίου για πολλά χρόνια αποτέλεσε εξέχον μέλος, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος δασκάλου και εύχεται στον αγαπητό σε όλους Παντελή καλόν Παράδεισο και καλήν αντάμωση με τη μεγάλη οικογένεια των εκλιπόντων δασκάλων!!!