- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκινά η ανάρτηση Κτηματογράφησης στην Π.Ε. Φλώρινας

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω), η 29η Αυγούστου 2022 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022 για τους κατοίκους εσωτερικού, (ή την 29η Δεκεμβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr, µπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήµα και ταλαιπωρία. Συγκεκριµένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή και τη νοµική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηµατολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεµαχίων σας (Κτηµατολογικό ιάγραµµα)

Εάν συµφωνείτε µε τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022 εάν είστε κάτοικος εσωτερικού – ή την 29η Δεκεμβρίου 2022 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.