- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Antivirus ή Internet Security, ποιο είναι καλύτερο;

Πολλοί από εμάς, συχνά μπερδευόμαστε και αναρωτιόμαστε Antivirus ή Internet Security;Η σύγχυση αυτή οφείλεται στο ότι οι δύο όροι είναι παρόμοιοι με υπηρεσίες που είναι συγκρίσιμες και εμπίπτουν στην ίδια θέση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εμφανείς διαφορές μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, το ένα είναι ένα αυτόνομο προϊόν που υπερασπίζεται τη βασική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του υπολογιστή σας, κυρίως με τακτικές ενημερώσεις υπογραφής, ενώ το άλλο σας εξασφαλίζει μια ασφαλή και ομαλή εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο.

Στο άρθρο αυτό, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα δύο παραπάνω προϊόντα, να συγκρίνουμε την προστασία από ιούς έναντι της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και να απαντήσουμε στην ερώτηση ποιο είναι καλύτερο για εσάς:η ασφάλεια από ιούς ή η ασφάλεια διαδικτύου; Ας αρχίσουμε!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Antivirus

Το Antivirus είναι ένα αυτόνομο λογισμικό για την καταπολέμηση των απειλώνπου αντιμετωπίζει ο υπολογιστής σας στον κυβερνοχώρο. Προστατεύει τον υπολογιστή από κακόβουλες απειλές, οι οποίες μπορεί να προέρχονταιαπό το Διαδίκτυο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, ​​όπως μια μονάδα USB ή ένα CD/DVD.  Επίσης, το Antivirusέχει μικρότερο κόστος.

Πώς λειτουργεί το Antivirus

 Τα λογισμικά προστασίας από ιούς λειτουργούν κυρίως συγκρίνοντας υπογραφές. Αυτό σημαίνει ότι, κάθε κακόβουλο λογισμικό ή ιός στον κόσμο ανακαλύπτεται και επισημαίνεται από τον πάροχο υπηρεσιών προστασίας από ιούς. Όταν εισάγονται νέα αρχεία, το λογισμικό προστασίας από ιούς υπολογιστή εξετάζει την υπογραφή του και συγκρίνει εάν το νέο αρχείο είναι επιβλαβές πριν το αφήσει να εισέλθει. Αυτές οι υπογραφές ενημερώνονται ανάτακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία.

Μερικές δυνατότητες που παρέχει ένα λογισμικό προστασίας από ιούς είναι:εντοπίζει και αφαιρεί επιβλαβή κακόβουλα προγράμματα, ιούς, ransomware κ.λπ.,σαρώνει όλους τους τύπους εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης για να παρέχει προστασία από τυχόν κακόβουλα προγράμματα,παρέχει βασική προστασία σε πραγματικό χρόνο για το σύστημα.

Με λίγα λόγια, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει κάθε δυνατότητα που έχει ένα λογισμικό προστασίας από ιούς και στη συνέχεια κάποιες δικές του προηγμένες δυνατότητες. Όχι μόνο προστατεύει τον υπολογιστή, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική εμπειρία περιήγησης. Στην ουσία,είναι μια συλλογή πολλαπλών χαρακτηριστικών κυβερνοασφάλειας. Προστατεύει τα πάντα!Να θυμάστε ότι η απώλεια αρχείων μπορεί να γίνει και σε ένα φλασάκι. Η ανάκτηση δεδομένων από USB Flash, είναι μονόδρομος αν χάσετε την πρόσβαση στον σκληρό σας δίσκο.

Τείχος προστασίας

Το τείχος προστασίας λειτουργεί για την παρακολούθηση και το φιλτράρισμα της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης δικτύου με βάση τις πολιτικές ασφαλείας που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως. Είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό κυβερνοασφάλειας που λειτουργεί ως φύλακας, που είτε επιτρέπει είτε αρνείται τις προσπάθειες λογισμικών ή και προγραμμάτων που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

 Γενικά, το Internet Security είναι εξοπλισμένο με ένα τείχος προστασίας που μπορεί να παρέχει πολλά επίπεδα προστασίας:

α) Anti-spam και ασφάλεια email. Η ασφάλεια κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και email είναι μια άλλη δυνατότητα που συνοδεύεται από ενσωματωμένη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η λειτουργία εντοπίζει και αποκλείει τα πιθανά επικίνδυνα email από το να φτάσουν στα εισερχόμενα του χρήστη. Αυτός ο έλεγχος συχνά αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας έναντι πολλών πιθανών επιθέσεων.

β) Anti-phishing και ασφάλεια. Ακόμη και στην παρούσα εποχή, το phishing είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος από τους χάκερ για να βλάψουν τους χρήστες. Ένα λογισμικό ασφάλειας Διαδικτύου έρχεται κυρίως με ενσωματωμένη τεχνολογία anti-phishing που σαρώνει και παρακολουθεί συνεχώς τις διαδικτυακές δραστηριότητες. Στη διαδικασία, αποκλείει κάθε κακόβουλο ιστότοπο και προειδοποιεί τους χρήστες να μην τον επισκεφτούν. Το ίδιο ισχύει και για τους κακόβουλους συνδέσμους. Έτσι, η προστασία από το ηλεκτρονικό ψάρεμα και η ασφάλεια ιστού κρατούν τους υπολογιστές μακριά από πολλές απειλές στον κυβερνοχώρο.

γ)Γονικός έλεγχος.Σήμερα, πολλά λογισμικά Internet Security παρέχουν τη δυνατότητα γονικού ελέγχου ως επιπλέον επιλογή. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο καθώς η νεότερη γενιά εκτίθεται περισσότερο στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι καθημερινά χάνουν τα αρχεία τους από τέτοιες επιθέσεις. Η ανάκτηση δεδομένων πλέον έχει εξελιχθεί σε μια αναγκαία υπηρεσία για εταιρείες και ιδιώτες.

 Η χρήση αυτής της δυνατότητας (?)σημαίνει ιστοτόπους μαύρης ή λευκής λίστας και δημιουργεί έναν ελεγχόμενο και ασφαλή κυβερνοχώρο για το παιδί σας.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται η σημαντική ερώτηση. Ποιο πρέπει να επιλέξετε Antivirus ή Internet Security;Ποιο είναι για εσάς;

Αυτό εξαρτάται εντελώς από τον τύπο του χρήστη. Εάν,δηλαδή,σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μόνο για προσωπική χρήση και δεν ανησυχείτε πολύ για προηγμένες λειτουργίες, τότε η βασική προστασία ενός λογισμικού προστασίας από ιούς μπορεί να αρκεί.

Ωστόσο, είναι σχεδόναπίθανο ένας υπολογιστής, στον σημερινό κόσμο, να μην συνδεθεί ποτέ στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα μιας επίθεσης από το διαδίκτυο παραμένει. Έτσι, είναι πάντα ασφαλές να επιδιώκετε το επιπλέον κομμάτι της ασφάλειας επιλέγοντας μια σύγχρονη και ισχυρή λύση ασφάλειας στο Διαδίκτυο.