- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του τέως Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Θοδωρή Μαρδίρη, M.Ed.

Μετά από τρία (3) χρόνια και πέντε (5) μήνες στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ένας ιδιαίτερα σημαντικός και δημιουργικός κύκλος της επαγγελματικής μου ζωής ολοκληρώθηκε την 1/9/2022 λόγω συνταξιοδότησης.

Στη διάρκεια της θητείας μου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στο έργο που μου ανέθεσε η πολιτεία για την παροχή ουσιαστικών και ποιοτικών υπηρεσιών στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) και στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αρωγοί στην προσπάθειά μου ήταν το σύνολο των στελεχών της εκπαίδευσης (Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης των Π.Ε. της Περιφέρειάς μας, Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Μ., Προϊστάμενοι/ες Κ.Ε.ΠΕ.Α. και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Διευθυντές/ντριες Σχολικών Μονάδων), καθώς και οι συνεργάτες/τιδές μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Τους/ις ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, για την ειλικρινή και έμπρακτη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν, στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., στους συναδέλφους/ισσες Περιφερειακούς/ές Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, στα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στα μέλη Συνδικαλιστικών Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, στα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και, βέβαια, στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι/ες, παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες και αντιξοότητες, πασχίζουν καθημερινά να μεταδώσουν γνώσεις και αξίες στους/ις μαθητές/τριές μας.

Δεν θα ήθελα να παραλείψω τις θερμές ευχαριστίες μου και στους αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού της Περιφέρειάς μας, στα Όργανα Διοίκησης και στα μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και στους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων για τη συνεργασία μας στο πλαίσιο εφαρμογής πολλών κοινωνικών καινοτομιών, ιδιαίτερα στη διάρκεια της πολύ δύσκολης περιόδου της πανδημίας, η οποία δεν επέτρεψε την εφαρμογή του αρχικού μας σχεδιασμού, για σχετικές συνέργειες, σε όλη του την έκταση.

Επιχειρώντας μία σύντομη αποτίμηση του έργου που επιτελέσαμε, επιτρέψτε μου την αναφορά σε ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία/σημεία του:

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι στην αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μία ασφαλή και δημιουργική χρονιά.

Δρ. Θοδωρής Μαρδίρης, M.Ed.