- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αποτελέσματα και εγγραφές επιτυχόντων σπουδαστών Α΄ Φάσης στο ΔΙΕΚ Φλώρινας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Α. Αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α φάσης υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο χρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε στο

https://diek.it.minedu.gov.gr

Β. Εγγραφές

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σπουδαστών Α΄ Φάσης στο ΔΙΕΚ Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16-09-2021 έως και την Πέμπτη 22-09-2021 κατά τις ώρες 14:00 με 18:30.
Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση εφόσον συντρέχει σοβαρός και τεκμηριωμένος λόγος.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής. Οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν από την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων που θα ακολουθήσει (Β’ Φάση).

Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί με το παράλληλο μηχανογραφικό και επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο ΔΙΕΚ επιτυχίας τους, θα πρέπει να φροντίσουν εμπρόθεσμα να κάνουν πρώτα διαγραφή της προηγούμενης εγγραφής τους.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

Ο τελικός αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ θα καθοριστεί με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εγγραφή και φοίτηση σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης (ν.4763/2020)

Γ. Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στο ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:
1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
3. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια).
4. Εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου), καθώς διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής.

2022Β-Εγγραφές-επιτυχόντων-υποψήφιων-καταρτιζομένων-για-τα-ΔΙΕΚ