- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επείγει ή όχι ο καθαρισμός του ποταμού των Άνω Κλεινών;

Αισίως έχουν περάσει τρία χρόνια, από την τελευταία φορά που καθαρίστηκε το ποτάμι μας!

Όπως θα γνωρίζετε, έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια στην περιοχή μας το οποίο συγκεντρώνειπολύ μεγάλο όγκο νερού. Όλη η ανατολική λεκάνη του Βαρνούντα πάνω από το χωριό Ακρίτα  μέχρι και το χωριό μας καταλήγει στο ποτάμι μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες νερού, κυρίως τις περιόδους που έχουμε παρατεταμένες βροχοπτώσεις όπως τώρα, αλλά κυρίως όταν την άνοιξη λιώνουν τα χιόνια στα βουνά μας, φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από αρκετά χρόνια είχε πλημμυρίσει το συγκεκριμένο ποτάμι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι περιουσίες όσων κατοικούσαν παρακείμενα αυτού.

Η κατάσταση στην κοίτη του είναι απαράδεκτη, όπως βλέπετε και από τις σχετικές φωτογραφίες που παραθέτω παρακάτω και γεννάται το ερώτημα εάν πραγματικά πρέπει να καθαριστεί τώρα ή αργότερα;

Πραγματικά νομίζω πως αυτές οι εργασίες έπρεπε να γίνουν χτες, δηλαδή το καλοκαίρι όπου και ο ποταμός μας έχει μικρή ποσότητα νερού.

Σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του χωριού μας, μού είπε πως έχει ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Βόσδου και την Τεχνική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό του εδώ και πολλούς μήνες. Το θέμα είναι πόσο ακόμη πρέπει να περιμένουμε και γιατί πρέπει να καταλήγουμε πάντα στη δημοσίευση άρθρων, για να γίνει κάτι που θεωρείται αυτονόητο;

Ελπίζουμε ο Αντιπεριφερειάρχης μας ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον για παρόμοια θέματα, να βάλει το έργο αυτό σε προτεραιότητα, γιατί καθημερινά βλέπουμε καταστροφές από παρόμοιες περιπτώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που τη ζούμε και την πληρώνουμεακριβά.

Με εκτίμηση
Νάσος Στ. Παπαδάκης