- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Πρέσπα ταξίδεψε στο Παρίσι, συμμετέχοντας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM – TOP RESA», 20-23 Σεπτεμβρίου 2022, φιλοξενούμενη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο επιβλητικό περίπτερο του ΕΟΤ

Η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Στράτο Βασιλόπουλο, έκανε έντονη την παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Γαλλίας «IFTM – TOP RESA», που πραγματοποιήθηκε 20 – 23 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αυτή, η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», φιλοξενούμενη, στο σταντ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο επιβλητικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Γαλλικό κοινό και όχι μόνο, την Πρέσπα ως ένα Μοναδικό Τουριστικό προορισμό και για τις 4 εποχές του Χρόνου.

Στους ενδιαφερόμενους, έγινε παρουσίαση του «Τουριστικού Προϊόντος» της Πρέσπας, διανεμήθηκαν τα ενημερωτικά φυλλάδια της «Ένωσης», έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις με την προσδοκία προσέλκυσης τουριστών από τις Γαλλία αλλά και από άλλες χώρες.

Στο περιθώριο της έκθεσης, έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια, με την παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτριο Φραγκάκη, όπου υπήρξε η ευκαιρία, να τεθούν διάφορα της τουριστικής ανάπτυξης της Πρέσπας.

Τέλος, έγινε συνάντηση με την Προϊσταμένη του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας την κ. Δήμητρα Βοζίκη, η οποία έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Περιοχή των Πρεσπών και υποσχέθηκε σύντομα να οργανώσει την επίσκεψη Τουριστικών Γραφείων της Γαλλίας, εξειδικευμένων στον Εναλλακτικό Τουρισμό.

Τέλος η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών» ευχαριστεί θερμότατα, τους κ.κ. Γεώργιο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου και τον Υπεύθυνο Τουρισμού της Π.Δ.Μ. κ. Αθανάσιο Παπαδημητρίου, για την συνεχή στήριξή τους προς την «Ένωσή» μας και για την συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με συστηματική και μεθοδική δουλειά, αλλά και με συνεχή παρουσία σε εκθέσεις και με παράλληλες δράσεις, να επιτύχουμε τους στόχους μας, που είναι η Τουριστική Ανάπτυξη αυτής της όμορφης γωνίας της πατρίδας μας.

Για την Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών

Ο πρόεδρος

Στράτος Βασιλόπουλος