- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κύφωση ή σκολίωση; Οι κηδεμόνες κορμού σπονδυλικής στήλης είναι τα ορθοπεδικά είδη που χρειάζεστε

Οι παθήσεις της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ενοχλητικές και επώδυνες καθώς το άτομο μεγαλώνει, ειδικά αν έχουν εμφανιστεί από την παιδική του ηλικία και έχουν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση. Για καταστάσεις όπως η σοβαρή κύφωση και η σκολίωση, οι κηδεμόνες κορμού αποτελούν την καλύτερη απάντηση, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να κρατούν το σώμα στη σωστή του στάση και να συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης.

Ο κηδεμόνας πλάτης μπορεί να είναι από τα πιο δημοφιλή και ευρέως χρησιμοποιούμενα ορθοπεδικά είδη σε παιδιά και εφήβους, όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του. Κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως τα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης, εξασφαλίζουν ότι όλοι οι κηδεμόνες κορμού και σπονδυλικής στήλης θα είναι σχεδιασμένοι και κομμένοι πάνω στο σώμα του παιδιού για να καλύπτουν πλήρως τις εξατομικευμένες του ανάγκες.

Δείτε στη συνέχεια πότε προτείνονται τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη

Για σκολίωση

Η σκολίωση είναι μία καμπύλη πλαγίως της σπονδυλικής στήλης και εμφανίζεται πιο έντονα όταν τα παιδιά είναι στην εφηβεία. Η πάθηση αυτή πολλές φορές διορθώνεται μόνη της, ωστόσο σε πιο σοβαρές περιπτώσεις καμπυλότητας απαιτούνται κηδεμόνες κορμού για την αντιμετώπισή της. Ένας κηδεμόνας πλάτης σπονδυλικής στήλης, λειτουργεί όπως τα σιδεράκια στα δόντια και ουσιαστικά προσπαθεί να συγκρατήσει και να επαναφέρει τους σπονδύλους στη σωστή τους θέση, ώστε να επιτευχθεί μία σωστή και ανώδυνη στάση σώματος.

Στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης, θα βρείτε κηδεμόνες κορμού για σκολίωση, διάφορων τύπων που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες και καταστάσεις της πάθησης. Από τον κλασικό κηδεμόνα σπονδυλικής στήλης Cheneaux μέχρι πιο εξειδικευμένους όπως ο D.B. και ο D.D.B., όλα τα είδη κόβονται με laser και σχεδιάζονται με ακρίβεια πάνω στο σώμα του θεραπευόμενου,

Για κύφωση

Η κύφωση είναι η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης που κάνει το πάνω μέρος της πλάτης να φαίνεται πιο στρογγυλεμένο από το κανονικό σαν να έχει καμπούρα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν φυσιολογικά ένα βαθμό καμπυλότητας στη σπονδυλική στήλη τους, ωστόσο, μια καμπύλη μεγαλύτερη από 45 μοίρες θεωρείται κύφωση.

Οι κηδεμόνες κορμού έρχονται να δώσουν λύση και σε αυτό το θέμα, αφού φροντίζουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης εξασφαλίζοντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επισκεφθείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα με ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης Orthoway  και αναζητήστε κηδεμόνες κορμού και σπονδυλικής στήλης, για να επιλέξετε τον κηδεμόνα πλάτης που σας ταιριάζει.