- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η Πανελλήνια Ορειβατική και Τουριστική Συνάντηση (pics)

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η Πανελλήνια Ορειβατική και Τουριστική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα στις 2,3 & 4 Σεπτεμβρίου 2022 από την Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.) και υλοποίησε ο Φ.Ο.Ο.Φ. ως ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας.

Η προεργασία που είχε γίνει από τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και οι συντονισμένες προσπάθειες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είχε ως αποτέλεσμα να συμβάλει στην τουριστική προβολή αλλά και στην ανάδειξη – ενίσχυση της εικόνας της Φλώρινας, αναδεικνύοντας, τα κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της περιοχής ( ιστορία – φύση – γευσιγνωσία – φιλοξενία – δραστηριότητες στο περιβάλλον – διασύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα).

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες, τα μέλη, αλλά και φίλοι του Φ.Ο.Ο.Φ., επισκεφτήκαν το γειτονικό Μοναστήρι όπου ξεναγήθηκαν στην Aρχαία Ηράκλεια και το Ναό του Αγ. Δημητρίου.

Ιδιαίτερη τιμητική ήταν η πρόσκληση του Προξένου και η φιλοξενία του, στο Ελληνικό Προξενείο του Μοναστηρίου όπου δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Την επόμενη μέρα με δύο παράλληλες εκδηλώσεις επισκέφτηκαν:

Τέλος στο περιθώριο των εκδηλώσεων αξιοσημείωτη ήταν η κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας και του Φ.Ο.Ο.Φ όπου συζητήθηκαν θέματα που θα δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.

Κυρίαρχο θέμα, η ενεργοποίησή του συλλόγου, στην Πολιτική Προστασία και κυρίως στην Ορεινή Διάσωση, αλλά και η συνεργασία του, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Ο σύλλογος επίσης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ενεργοποίηση τμήματος ‘γνωριμίας με το άθλημα της Αναρρίχησης’ με την γυμναστήρια κυρία Έφη Δούπα στην αίθουσα του Δ.Α.Κ. Φλώρινας καθώς και στο αναρριχητικό πεδίο, στη θέση Φτερούγες Νίκης δίπλα από το καταφύγιο Παλιοχωρίου.

Η μεγάλη οικογένεια του Φ.Ο.Ο.Φ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις καθώς και τους θερμούς υποστηρικτές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις δράσεις όπως και τα ιδρυτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Από το Δ.Σ.