- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Σχέδιο Διαλόγου “Turning Tables”

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνή δίκτυα οργανισμών νεολαίας και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, προσφέρει ευκαιρίες για εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τον «National Youth Agency» του Ηνωμένου Βασιλείου, υλοποίησε Σχέδιο Διαλόγου (Youth Policy Dialogue), με τίτλο: «Turning Points«. Το Σχέδιο έλαβε χώρα στην πόλη Derby του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 10 έως 17 Αυγούστου 2022. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε ο Ηρακλής Πρέμπτης και η Ραφαηλία Γεωργιάδου, ενεργοί εθελοντές και μέλη του ΟΕΝΕΦ.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η διοργάνωση ενός συνεδρίου με τίτλο: «Turning Points» σχετικά με τις πολιτικές για τη νεολαία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν ενεργοί νέοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, έλαβε μέρος πλήθος ομιλιών, συζητήσεων και διάφορων workshops με θεματικές, όπως η ενίσχυση της φωνής των νέων και οι προκλήσεις των νέων τεχνολογιών (metaverse). Το εγχείρημα αν και σαφώς φιλόδοξο και απαιτητικό, καθώς απαιτούσε την άψογη συνεργασία 30 μέχρι πρότινος άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στενών δεσμών και πολύτιμων σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο, συμμετείχαν περισσότεροι από 30 νέοι και νέες από 13 χώρες όπως: Το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Βόρεια Μακεδονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Οι νέοι/νέες από τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες, ανέπτυξαν κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση τους, ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα και είχαν την ευκαιρία να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, χαράζοντας έναν δικό τους δρόμο για την πολιτική των νέων. Μια τέτοια πρωτοβουλία, δίνει τη δυνατότητα στους νέους/νέες να συνεργαστούν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τόσο για θέματα που απασχολούν την νεολαία όσο και για γενικότερα ζητήματα. Το πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και σχέδια διαλόγου πολιτικής, όπως αυτό το έργο.

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τις επόμενες δράσεις μας!

#activeyouths #oenef

Facebook: https://www.facebook.com/oenef

Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

Οι Νέοι Μπροστά!