- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο πληροφοριοδότης (του δημοσίου)

-Κάποτε ένα χωριατόπαιδό με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης μπήκε σε μια υπηρεσία του δημοσίου και επειδή το αγώγι ξυπνά τον αγωγιάτη με τα χρόνια εξελίχτηκε σε «άριστο» πληροφοριοδότη και κάπως έτσι ξεκινά η παραβολή μας!

-Τρείς διαφορετικές κυβερνήσεις άλλαξαν και αυτό εκεί… στις πληροφορίες, ο νούμερο ένα, μίλαγε μαζί σου και την ώρα που σου έσφιγγε το χέρι σε έδινε στην υπηρεσία, ερχόταν σπίτι σου να σου πει καλημέρα και μόλις έβγαινε σε «ζωγράφιζε».

-Έκαψε πολύ κόσμο, κατέστρεψε οικογένειες, χάλασε σπίτια με την υπέρμετρη εγωκεντρική του διάθεση να «ρουφιανεύει» γνωστούς και αγνώστους, νέους και γέρους, σε σημείο να θεωρηθεί από τους «ομόσταυλους» ανώτερους πληροφοριοδότες εθισμένος και επικίνδυνος.

-Ο ίδιος το κατάλαβε πολύ αργά, οι ερινύες τις νύχτες του τριβελίζουν το μυαλό, οι εφιάλτες τον έλουζαν με κρύο ιδρώτα κάθε  φορά που πλάγιαζε να ξαποστάσει. Ο πόνος έγινε αβάσταχτος, οι μέρες βαριές και δύσκολες τις νύχτες σπάραζε από τον πόνο οι κραυγές του έφταναν στα πέρατα…!

-Είδε και αποείδε και έτσι μια μέρα αποφάσισε να συμβιβαστεί με το καλό, άφησε πίσω το κακό… για να το αποδείξει στον εαυτό του αλλά και στους άλλους έχτισε ένα εκκλησάκι πολύ κοντά στο σπίτι του με σκοπό να προσεύχεται μερόνυχτα ζητώντας συχώρεση από το πανάγαθο δημιουργό προστάτη και επιτηρητή όλων των ανθρώπων.-

Κεντρική ιδέα: Ο κακός άνθρωπος όταν αλλάζει «ανακαλύπτει» τον Θεό.

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ