- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ: θησαυρός, που οφείλουμε να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε

Σήμερα, Κυριακή 18.09.2022, στις 11 το πρωί, βρεθήκαμε μαζί με συμπολίτες με αυθεντική αγωνία σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της γεώτρησης του Κτήματος ΑΛΦΑ, στην περιοχή Πόιρο, δυο βήματα μακριά από το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα του εργοστασίου ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ.

Με έκπληξη είδαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, ότι σε απόσταση αναπνοής από το ανυπόμονο γεωτρύπανο της εταιρείας, υπάρχει μια παλιά γεώτρηση, για την οποία όσοι ξινονερίτες ήταν εκεί, έσπευσαν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους, την προσπάθεια της Κοινότητας Ξινού Νερού, να βρει εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης του οικισμού το μακρινό 1990.

Η εμφανής σε όλους [εμάς τουλάχιστον] γεώτρηση της Κοινότητας «αλλάζει τα κοζια», αφού μένει να φανεί πως αναδιαμορφώνεται ο υδρολογικός χάρτης της περιοχής, καθώς καθίσταται ανάγκη προστασίας των υδάτινων πόρων μέσω ζωνών από τη νομοθεσία.
Σε κάθε περίπτωση θα αφήσουμε τις έννοιες υδρογεωλογίας στους ειδικούς.
Εμείς παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο, που σημαία έχει το εξής αδιαπραγμάτευτο: αν το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ είναι ένας θησαυρός, που οφείλουμε να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

[για τη σημαντικότητα της ιαματικότητας του Ξινού Νερού, θα μιλήσουμε σε επόμενο ενημερωτικό δελτίο]

Ευχαριστούμε όλους σας για την στήριξη

Καλό μας αγώνα

επιτροπή ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ