- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξύλα γιοκ!!!

Ολιγωρία, αδιαφορία ή ανευθυνότητα, δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ για την άρχουσα τάξη της Φλώρινας που άφησαν ολόκληρο νομό στο έλεος των ξυλεμπόρων- μεγαλεμπόρων και της ελεύθερης αγοράς!!!

Δεν νοιάστηκε κανείς για τον έρμο τον Φλωρινιώτη αν θα βρει να προμηθευτεί ξύλα για να βγάλει τον χειμώνα και πως θα μπορέσει να επιβιώσει κάτω από τις ακραίες συνθήκες που βιώνει!!

Στον βωμό του χρήματος άδειασαν οι μάντρες και τα βουνά και όλα με κατεύθυνση την Αθήνα ,την πρωτεύουσα!!!

Ακόμη και τα ξύλα συγκεντρώνονται εκεί!!!

Μήπως θα πρέπει να τα παραγγείλουμε από εκεί, μιας και οι μάντρες τους είναι γεμάτες όπως φαίνονται από τα  ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της τηλεόρασης, ενώ εδώ δεν υπάρχει ξύλο ούτε για προσάναμμα??

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Οκτώβρη και η θερμοκρασία ήδη έχει πέσει σε μονοψήφια νούμερα, καθιστώντας την θέρμανση αναγκαία!!!

Οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης είναι απαγορευτικοί για τον Φλωρινιώτη.

Το πέλλετ  από 240ευρώ ο τόνος πέρυσι, φέτος ξεπέρασε τα 600 ευρώ!!

Το πετρέλαιο από 1,10 ευρώ πέρυσι, φέτος 1,60 και αν!!!

Για το ρεύμα δεν το συζητάμε καν!!!

Τα ξύλα που ήταν μέχρι πρόσφατα η πιο συμφέρουσα επιλογή και αυτή ξέφυγε από 130 ευρώ και πάνω , αν τα βρεις!!!

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 11% και τα είδη πρώτης ανάγκης να έχουν ξεφύγει σε τιμές , ο Φλωρινιώτης αδυνατεί να πληρώσει και την θέρμανση του χειμώνα που έχει μπροστά του!!!

Αγανακτώ, γιατί κάποιοι εθελοτυφλούν  μη  βλέποντας ότι ο τόπος αυτός χρόνο με το χρόνο μειώνεται πληθυσμιακά (μονοεδρική η Φλώρινα)με εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση εξαιτίας της ανεργίας και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του χειμώνα!!!

Θα πρεπε λοιπόν με κάποιο τρόπο να παρέμβει η πολιτεία (περιφέρεια, βουλευτές, δήμαρχος, δασαρχείο) και δεν ξέρω ποιος άλλος έχει αρμοδιότητα  ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες ξύλου για τους κατοίκους του νομού!!!

Είναι απορίας άξιο ότι το πρόβλημα αυτό υφίσταται μόνο στη Φλώρινα και όχι στους όμορους νομούς!!!

Φοβάμαι μήπως εξαιτίας της αδιαφορίας κάποιων, θρηνήσουμε θύματα τον χειμώνα !!

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί αυτή η εικόνα τώρα να αλλάξει, αλλά κάτι πρέπει να γίνει άμεσα γιατί μεγάλος αριθμός κατοίκων ακόμη περιμένει!!

Θέλω να πιστεύω, χωρίς να μπορώ να κάνω αλλιώς ότι κάτι θα γίνει!!

Αγανακτισμένος πολίτης !!!