- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση στη Βεγόρα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (pics)

Επιτυχής εκδήλωση μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, διοργάνωσε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Φαραγγίου και τον Ποντιακό Μικρασιατικό Σύλλογο Βεγόρας στην τοπική Κοινότητα Βεγόρας.

Ομιλητές ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η κ. Αργυρώ Μαργαρίτη Συγγραφέας- Σεναριογράφος και Εκπαιδευτικός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ πλαισιώθηκε από Μικρασιάτικα τραγούδια από την χορωδία και τη μπάντα του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και την τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιστράτηγος κ.Σωτήριος Κωστάκογλου Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.Ιωάννης Λιάσης και Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος ΠΖ Συνταγματάρχης κ. Αναστάσιος Αποστολίδης, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Ελένη Γυρίκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ.Ιορδάνης Μπάντης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Σωτηρία Σονιάδου, Παύλος Σαργιαννίδης και Απόστολος Θεοδώρου, ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, και ο προεδρος ΔΕΤΕΠΑ κ. Δεμερτζίδης Στέλιος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν Μικρασιατικά εδέσματα καθώς και τοπικό κρασί από τον ΑΣΕΠΑ. Κάποιοι από τους καλεσμένους τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες, ενώ οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής.

Φωτογραφίες: Βασίλης Τρύφων