- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιτυχημένο το τουρνουά χάντμπολ δημοτικών σχολείων από τον Αμύντα Αμυνταίου (video, pics)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στο ΔΑΚ Αμυνταίου Τουρνουά Χάντμπολ για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε ο Αμύντας Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην αθλητική συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μαθητές και μαθήτριες από συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας. Στους αγώνες έλαβαν μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, ο  Αρίων Πτολεμαΐδας, ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς, ο Αθλητικός Όμιλος Κοζάνης και ο οικοδεσπότης Αμύντας Αμυνταίου, με αρκετούς νέους αθλητές και αθλήτριες.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δημιουργική απασχόληση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και η απόκτηση βιωματικών εμπειριών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση ενός τάμπλετ για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, καθώς και με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελένη Γυρίκη,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Άμπας, ο Πρόεδρος της εταιρίας Ξινό Νερό Α.Ε. κ. Χρήστος Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας κ.Θεόδωρος Φωκάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου κ. Ευάγγελος Μακρής, τους οποίους  καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Θεοχαρίδης.

Γιώργος Θεοχαρίδης Πρόεδρος Αμύντα Αμυνταίου

«Καλωσορίζω την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού την κ. Ελένη Γύρικη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο τον κ. Βασίλειο Άμπα, την Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Θεόδωρο Φωκά και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας τον κ. Ευάγγελο Μακρή σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσίας τη σημερινή γιορτή της χειροσφαίρισης η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΟΧΕ, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Όμως πρώτα απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω εσάς παιδιά,τους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες της σημερινής εκδήλωσης.Στο σημερινό τουρνουά σημασία δεν είχε σημασία το χρώμα ή όνομα της φανέλας, η νίκη ή ήττα, αλλά η ευκαιρία που είχατε να γνωρίσετε νέους φίλους και φίλες, να ανακαλύψετε τις δεξιότητες σας, να μάθετε την αξία της συνεργασίας και της θέλησης.Τη σημερινή αθλητική εκδήλωση τίμησαν και σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας, ο Α.Ο.Α. Καστοριάς, ο Αρίων Πτολεμαΐδας, ο Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, ο Α.Ο. Κοζάνης και φυσικά ο Αμύντας Αμυνταίου. σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας. Ως πρόεδρος του συλλόγου πεπεισμένος όπως και όλοι όσοι παρίσταστε σήμερα ότι ο στόχος επετεύχθη, ο Αμύντας Αμυνταίου με την επανεκκίνηση του έδωσε στο άθλημα μια νέα δυναμική, εδώ στον τόπο που αποτελεί τη ζωντανή του ιστορία. Και αυτό αποδεικνύεται με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, δίνοντας μας το κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά αυτή την προσπάθεια, σας ευχαριστούμε θερμά».

Ελένη Γυρίκη Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμυνταίου

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση και σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπορεί να παρευρίσκεται στη σημερινή εκδήλωση. Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Πρόεδρο του Αμύντα Αμυνταίου τον κ. Γιώργο Θεοχαρίδη, το Διοικητικό Συμβουλίου και τα μέλη του για τη διοργάνωση της σημερινής όμορφης εκδήλωσης, επίσης και όλα τα σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στους αγώνες σήμερα. Ο Δήμος Αμυνταίου είναι πάντα δίπλα σας, αρωγός σ΄ ότι και κάνετε, σας εύχομαι νίκες και επιτυχίες».

Βασίλης Άμπας Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Να συγχαρώ τον Αμύντα Αμυνταίου που διοργάνωσε τη σημερινή γιορτή. Είναι απίστευτη χαρά να βλέπεις τόσα παιδιά να αθλούνται και να μαθαίνουν τα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες του ευαγωνίζεσθε. Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται δίπλα σας, όμως η πραγματικός αγώνας γίνεται από εσάς που αγαπάτε το χάντμπολ και τον αθλητισμό και γνωρίζεται τα οφέλη του, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: «Νους υγιής, εν σώματι υγιεί». Και πάλι θερμά συγχαρητήρια για το σημερινό αποτέλεσμα και καλή επιτυχία σ΄ όλα τα σωματεία της Περιφέρειας μας».

Φωκάς Θεόδωρος Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βλέπω ξανά το γυμναστήριο του Αμυνταίου γεμάτο μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την περίοδο του κορωνοιού. Χαίρομαι για την επανεργοποίηση του Αμύντα Αμυνταίου και σας εύχομαι να φτάσετε τις δάφνες των παλαιών και ένδοξων στιγμών του συλλόγου, όπως επίσης χαίρομαι που βλέπω όλα τα σωματεία εδώ στην έδρα της Ένωσης. Εύχομαι αντίστοιχες δράσεις να πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη, στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα και στη Καστοριά. Εύχομαι σ΄ όλα τα  παιδιά καλή αγωνιστική χρονιά και προπαντός υγεία. Πρόεδρε συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά για τη σημερινή σας πρωτοβουλία, εύχομαι να είστε πάντα δραστήριοι».

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Αμύντα Αμυνταίου και οι προπονητές των σωματείων.

Γιώργος Θεοχαρίδης Πρόεδρος Αμύντα Αμυνταίου

«Σας καλωσορίζω στην αθλητική γιορτή που διοργάνωσε ο Αμύντας Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους γονείς και τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας που λάμπρυναν με την παρουσία τους τη σημερινή γιορτή του χάντμπολ. Ο Αμύντας Αμυνταίου εδώ και ένα χρόνο επαννεκίνησε και συστρατευμένοι όλοι, πολίτες, αθλητές, παλιοί παράγοντες ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε το χάντμπολ να ξαναγράψει ιστορία, ακριβώς εδώ σ΄ αυτόν τον τόπο όπου γεννήθηκε το άθλημα».

Πέρα από το αγωνιστικό βλέπω ότι υπάρχει μια συνεργασία όλων των συλλόγων θα υπάρχει συνέχεια σ΄ αυτό;

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους συλλόγους έχουμε αγαστή  συνεργασία και επαφή, συζητάμε για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτό κάθ΄ αυτό στο άθλημα της χειροσφαίρισης αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που αθλητισμού. Αυτό που θέλουμε είναι να προτρέψουμε τους γονείς, να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και γενικότερα στον πολιτισμό, είναι υγεία και γενικότερα μια ευκαιρία για το παιδί να κοινωνικοποιηθεί, να δημιουργήσει φιλίες, επαφές και παράλληλα να γαλουχηθούν με τις αρχές και τις αξίες που προσφέρει ο αθλητισμός».

Η σημερινή συνάντηση είναι συνάντηση γνωριμίας μεταξύ ομάδων μικρών παιδιών, ο Αμύντας έχει τμήματα – ομάδες και σε άλλες κατηγορίες που θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν;

«Ο Αμύντας μετά την υγειονομική κρίση όπως και άλλοι σύλλογοι, αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα, με συνέπεια να ατονήσει το κομμάτι δημιουργίας διευρυμένων τμημάτων. Εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή εδώ και ένα χρόνο, ξεκινήσαμε από τη βάση, από την αρχή, χτίζουμε σ΄ αυτές τις υποδομές, έχουμε εντάξει ηλικιακές ομάδες που ανήκουν από το Δημοτικό μέχρι την Α΄ Γυμνασίου, εκεί στηριζόμαστε, δημιουργούμε ένα κράμα παικτών οι οποίοι θέλουμε εφόσον είναι δυνατόν να πρωταγωνιστήσουν. Γι΄ αυτό το σκοπό έχουμε στελεχώσει τον σύλλογο με τους καλύτερους προπονητές, από δίπλα υπάρχουν έφοροι, γονείς και παλιοί παίκτες και παίκτριες που μας στηρίζουν και θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια θα πετύχει στο τέλος».

Ποια η συμβολή της Πολιτείας;

«Κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της κ. Μενδώνη, μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια θέματα, έχουμε κοντά μας και την Πολιτεία αλλά και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Το θέμα των προπονητών που είχατε θέσει στη συνάντηση με την Υπουργό την κ. Λίνα Μενδώνη;

«Θεωρώ ότι εισακούστηκε, θα μεταφερθεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού τον κ. Αυγενάκη και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη στο ζήτημα αυτό».

Δέσποινα Τσερέπη προπονήτρια Αρίωνα Πτολεμαΐδας

«Αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Αμύντα Αμυνταίου, ένα ιστορικό σωματείο για τη Δυτική Μακεδονία και το Ελληνικό Χάντμπολ. Ο  πρόεδρος ο κ. Θεοχαρίδης και οι προπονητές ο κ. Δημητρίου και η κ. Πιπερίδου έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, το τουρνουά σήμερα είναι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα, είναι μεγάλα μας χαρά που συμμετέχουμε σ΄ αυτό το τουρνουά, πραγματικά οι Τοπικές Αρχές οφείλουν να στηρίξουν αυτό το Σωματείο, γιατί οι δουλειά που γίνεται είναι καταπληκτικοί. Έχουμε καιρό να συμμετάσχουμε καιρό σ΄ ένα τόσο όμορφο τουρνουά, τα παιδιά είναι ικανοποιημένα με τη συμμετοχή τους, συγχαρητήρια σ’ όλους όσους βοήθησαν να βγει το σημερινό αποτέλεσμα, οι φιλοξενία ήταν άριστη και δηλώνουμε από τώρα ότι θα είμαστε εδώ και στο επόμενο τουρνουά με ακόμα περισσότερα παιδιά, συγχαρητήρια σ΄ όλους».

Βασίλης Δούκας προπονητής Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας

«Αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Αμύντα Αμυνταίου στο τουρνουά μικρών ηλικιών μινι, προμίνι και πανπαίδες-παγκορασίδες, η διοργάνωση ήταν άψογη απ΄ όλες τις απόψεις, τα παιδιά χάρηκαν με τους πολλούς αγώνες. Ευελπιστώ να γίνονται συχνά αυτές οι διοργανώσεις, γιατί στην καραντίνα του κορωνοιού δεν είχαμε καθόλου παιχνίδια με συνέπεια τα παιδιά απομακρυνθούν από τον αθλητισμό, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να ξαναμαζευτούν στους αγωνιστικούς χώρους. Συγχαρητήρια στον Αμύντα Αμυνταίου και στον Δήμο Αμυνταίου για τη διοργάνωση, ευελπιστούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο».

Νίκος Σαλαγιάννης προπονητής Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Καστοριάς

«Ευχαριστούμε τον Αμύντα Αμυνταίου για την πρόσκληση είναι χαρά για όλους τους προπονητές να βλέπουν τόσα πολλά παιδιά στο γήπεδο και να προσεγγίζουν το χάντμπολ, αυτό δείχνει ότι το χάντμπολ στη Δυτική Μακεδονία εχει ρίζες, έχει δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει για να συνεχίσουν σύλλογοι να έχουν αθλητές. Συγχαρητήρια σ΄ όλες τις ομάδες που καλλιεργούν ακαδημίες με τόσα παιδιά. Κουράγιο στις Διοικήσεις που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, κάνουν προσπάθεια να κρατήσουν όρθια τα τμήματα τους, καλή πορεία στα αγωνιστικά τους τμήματα που ξεκινούν την προσπάθεια τους στα πρωταθλήματα σε Εθνικές και Ηλικιακές κατηγορίες, ζητάμε την  συμπαράσταση όλων όσων μπορούν να μας τη δώσουν. Εύχομαι καλό χειμώνα, καλή αγωνιστική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και καλή επιτυχία σ΄ όλους τους συλλόγους».

Νεκτάριος Βλάχος προπονητής Αθλητικού Ομίλου Κοζάνης

Η αλήθεια είναι ότι τουρνουά σαν αυτό που διοργάνωσε ο Αμύντας Αμυνταίου βοηθούν το άθλημα να πάει μπροστά, γι΄ αυτό και τους συγχαίρω για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Α.Ο. Κοζάνης συνεχίζει δυναμικά στα τμήματα υποδομής, φέρνοντας συνεχώς νέα παιδιά στο άθλημα, υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο και αναμένουμε ανάλογα αποτελέσματα και στα ηλικιακά πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ όλα τα σωματεία. Η Δυτική Μακεδονία αγαπάει το χάντμπολ, ιδιαίτερα η πόλη της Κοζάνης έχει αγκαλιάσει το άθλημα φιλοξενώντας τα τελευταία χρόνια μεγάλες διοργανώσεις και είμαστε πάντα εδώ για να τις υποστηρίξουμε.

Παναγιώτης Δημητρίου προπονητής Αμύντα Αμυνταίου

«Διοργανώσαμε σήμερα ένα τουρνουά, γιορτή για την πόλη μας, ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας βοήθησαν να έχουμε ακόμα περισσότερα παιδιά και αγώνες. Θέλουμε να αγαπήσουμε ξανά το χάντμπολ, μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να ξανασηκώσαμε τον Αμύντα ξεκινώντας από την ανάπτυξη, νομίζω ότι όλη η πόλη το ήθελε αυτό και αυτό κάναμε. Συνεχίζουμε!».