- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φιλοξενία Πολωνικού σχολείου στη Φλώρινα στο πλαίσιο της διαπιστευμένης κοινοπραξίας CHAIN (pics)

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος», το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας, στο πλαίσιο της διαπιστευμένης κοινοπραξίας Erasmus+ Cultural Heritage Art Innovation – CHAIN που έχουν συγκροτήσει, υποδέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς από το σχολείο Szkoła Podstawowa nr 1 από το Sępólno Krajeńskie της Πολωνίας την εβδομάδα από 26/9/2022 μέχρι 30/9/2022.

Στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης:

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί και από τα τρία σχολεία της κοινοπραξίας μας. Επίσης συνεργαστήκαμε με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας για τις δράσεις που σχετίζονταν με την τεχνολογία, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας και τον κ. Ανδρέα Τσώκα, ο οποίος ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στις Πρέσπες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Η κοινοπραξία μας έχει διαπίστευση Erasmus+ και θα συνεχίσει τις δράσεις τις για τα επόμενα 5 χρόνια. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ισχυρούς δεσμούς και δομημένες συνεργασίες με σχολεία από όλη την Ευρώπη. Η αγαστή μας συνεργασία βασίζεται στην δουλειά και τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους εκπαιδευτικοί και από τα τρία σχολεία.

 

Οι διευθυντές των σχολείων και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος
Παρασκευή Γκόλια, Κωσταντίνος Σεχίδης, Σταύρος Βοσκόπουλος, Γιάννης Αρβανιτάκης