- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την ποντιακή γλώσσα (video, pics)

Με τίτλο «Ποντιακή γλώσσα… Όψεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο. Σκιαγραφώντας δρόμους και διαδρομές» ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στη Φλώρινα το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ποντιακή γλώσσα.

Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, συμμετέχουν διακεκριμένοι γλωσσολόγοι, επιστήμονες της ελληνικής αλλά και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί θα προεδρεύσουν των συνεδριών, συμβάλλοντας στον συντονισμό και την προαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου. Το πρόγραμμα διανθίζεται επίσης με την παρουσίαση προσωπικών, αλλά και συλλογικών οργανωμένων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν -μέσω διαφορετικών διαδρομών και πρακτικών κάθε φορά- σε διαφορετικά πλαίσια σε εκάστη περίπτωση, στη διάσωση της Ποντιακής.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Τάσος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Νίκος Γρηγοριάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Μιχάλης Ρωμανίδης.

Ακολούθησε η βράβευση των Δημήτρη Τομπαϊδη και Χριστόφορου Χριστοφορίδη, ενώ την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ