- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ: Άμεση λήψη μέτρων για φτηνά καύσιμα θέρμανσης στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας

 

Θέμα: Άμεση λήψη μέτρων για φτηνά καύσιμα θέρμανσης στο λαό της  Δυτικής Μακεδονίας

Στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας κάτοικοι και φορείς προχωρούν σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με έμφαση στο κόστος θέρμανσης. Στην περιοχή αυτή, όπως είναι γνωστό, ο χειμώνας επεκτείνεται έως και στους 9 μήνες στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό επιδεινώνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια στα τρόφιμα, καύσιμα κτλ, σε μια περιοχή που η ανεργία και λόγω της απολιγνιτοποίησης χτυπάει κόκκινο.

Φέτος, πέρα απο τις περσινές αυξήσεις, έχουν ήδη ανακοινωθεί υψηλές τιμές στο πετρέλαιο και ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη καυσόξυλων για να προμηθευτούν τα χωριά αλλά και όσα υπάρχουν έχουν υπέρογκες αυξήσεις  στις τιμές τους. Το ίδιο ισχύει και για το πέλετ.

Οι εξελίξεις αυτές δεν οφείλονται συγκυριακά στις επιπτώσεις του πόλεμου αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που έχει μετατρέψει τα αγαθά της ενέργειας και της θέρμανσης σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής είναι:

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί πώς τοποθετούνται για τα παραπάνω και ποια μέτρα θα λάβουν για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας