- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Με αφορμή το συλλαλητήριο της Τετάρτης

Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτή η συμμετοχή είναι το ελάχιστο και δεν αποτελεί την ελάχιστη συνθήκη, ώστε να υψωθεί η φωνή μας στο ύψος των περιστάσεων.

Η πόλη μας έχει πολύτιμη (θετική και αρνητική) πείρα να αξιοποιήσει για τη λειτουργία τέτοιων συλλαλητηρίων, όσο και να αξιολογήσει την ευρύτερη στάση των διοργανωτών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει π.χ. το συλλαλητήριο για το πετρέλαιο θέρμανσης στο οποίο συμμετείχε και ο κυβερνητικός βουλευτής που ψήφισε την κατάργησή του…

Ένας αγώνας χαρακτηρίζεται από το περιεχόμενο και τη μορφή του, από την ανάλυση για τις αιτίες και τους ενόχους των προβλημάτων που ανακύπτουν, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του, για το σχεδιασμό της συνέχειας του, το ξεδίπλωμα, τη διάρκεια και την ουσιαστική του κλιμάκωση.

Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε μπροστά στο σκληρό Χειμώνα που έρχεται και απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι μονοθεματικός, ούτε μπορεί να προτάξει τα γνωστά αιτήματα του τοπικισμού και της λογικής της δικής εξαίρεσης. Στο βαθμό που θα ανακοπεί ο κοινωνικός οδοστρωτήρας Κυβέρνησης – Κεφαλαίου στον ίδιο βαθμό θα καταφέρουμε τοπικά την ευόδωση των αιτημάτων μας.

Το συλλαλητήριο δεν μπορεί να είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης της βαθιάς λαϊκής δυσαρέσκειας, χωρίς σχέδιο και προοπτική. Αντίθετα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εφαλτήριο για ανάδειξη «από τα κάτω» αμεσοδημοκρατικών μορφών συνέχειας και κλιμάκωσης των αγώνων.  Τα καλέσματα συμμετοχής των φορέων δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των διοικήσεων για την αδράνεια όλου του προηγούμενου διαστήματος, για τη συμπόρευση και την αποδοχή των επιλογών της εξουσίας.

Ο κόσμος της πόλης πρέπει να ξεκόψει και με τις «αντιπολιτευτικές» κορώνες όσων υποβαθμίζουν τους αναγκαίους αγώνες σε προεκλογικό ζέσταμα, αποσιωπώντας τις πρακτικές τους και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση…

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις έχουν να διατυπωθούν με κριτήριο τις πραγματικές μας ανάγκες, κόντρα σε όσους θησαυρίζουν από τα λαϊκά προβλήματα, κόντρα στους ιδεολογικούς μονόδρομους της κυβερνητικής προπαγάνδας. Για να υλοποιηθούν τα αιτήματα κάποιοι πρέπει να χάσουν σε δύναμη, πλούτο και εξουσία στην άλλη πλευρά της κοινωνικής πυραμίδας. Τι έχουν να πουν όσοι καλούν στο συλλαλητήριο μπροστά στην γνωστή προπαγάνδα «κάνουμε ότι μπορούμε, αυτές είναι οι αντοχές της οικονομίας» ή «η ΕΕ δεν επιτρέπει αυτές τις πολιτικές»…

Με αυτές τις σκέψεις και με βαθιά πίστη στο κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τη δυνατότητα όσο και αναγκαιότητα μιας διαφορετικής πορείας σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 5 του Οκτώβρη στις 17:00 στην πλατεία.

https://www.youtube.com/watch?v=oufYaX84sY8

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τ.Ε. Φλώρινας