- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του . Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες .» ~ Ν. Καζαντζάκης

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, που καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία και να θέσει στο επίκεντρο τους Εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Η μέρα αυτή είναι ένας φόρος τιμής και αναγνώρισης, σεβασμού και εκτίμησης προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στους δασκάλους και τους καθηγητές που υποδέχονται τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τα στηρίζουν σε κάθε βήμα της διαδρομής τους μέσα στη μαθησιακή διαδικασία. Στους ανθρώπους που είναι οι στυλοβάτες του εκπαιδευτικού οικοδομήματος, πρωτεργάτες των μεταρρυθμίσεων, εμπνευστές και οδηγοί προς το μέλλον της Παιδείας και της κοινωνίας.

Χρόνια πολλά στους πάνω από 60 εκατομμύρια μαχόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, στους εκλεκτούς συναδέλφους που με το έργο τους μεταλαμπαδεύουν αξίες διαχρονικές, υποστηρίζουν την νέα γενιά να ξεδιπλώσει τα δυνατά φτερά της και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
Όλγα Μούσιου Μυλωνά