- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κοντά στους πληγέντες παραγωγούς των Πρεσπών (video, pics)

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης επισκέφθηκε την Πρέσπα και συνομίλησε με αγρότες της περιοχής για τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στα φασόλια, αλλά και σε άλλα είδη που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Συνομιλώντας με τον κ. Εμμανουήλ Δημητρόπουλο, ο όποιος δραστηριοποιείται στον χώρο των δημητριακών, αλλά και στην επεξεργασία κόκκινης πιπεριάς, τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να σταθεί κοντά σε όσους έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή στη σοδειά τους, με δεδομένο και το ότι είναι η περίοδος που όλοι θα είχαν ξεκινήσει τη συγκομιδή.

Από την μεριά του Επιμελητηρίου ο κ.Σαπαλίδης ενημέρωσε πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε διεκδίκηση για να μην χαθεί το φασόλι Πρεσπών και η κόκκινη πιπεριά από την φετινή αγορά και τόνισε πως θα ερευνήσει τρόπους ενίσχυσης των πληγέντων παραγώγων από την κεντρική κυβέρνηση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ενημερώθηκε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πρεσπών Μιχάλη Πετράκο για όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στον Δήμο και υποσχέθηκε πως θα ερευνήσει τρόπους για άμεση χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτών

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί επιστολή από το Επιμελητήριο Φλώρινας στα αρμόδια υπουργεία για την άμεση αποζημίωση των αγροτών της περιοχής Πρεσπών.