- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, συμμετέχει στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  που αφορά το  Κόστος Θέρμανσης και που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17.00 μ.μ. στην Πλατεία Γ. Μόδη.

 

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με ίσα δικαιώματα.

Δικαίωμα στη θέρμανση, στη στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στην μητρότητα!

Να οργανώσουμε την πάλη μας για μείωση του ρεύματος, φτηνά καύσιμα για τον λαό, για είδη πρώτης ανάγκης  και για αυξήσεις στους μισθούς.

Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα». Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε! Αυτό που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, η τηλεθέρμανση, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν από που θα τα πληρώσουν.

Οι λαϊκές οικογένειες της Φλώρινας τα νιώθουν όλα και έχουν από πολύ νωρίς το βάρος της θέρμανσης να το σηκώνουν στις πλάτες τους. Οι θερμοκρασίες ήδη από τα μέσα του Σεπτέμβρη, χτύπησαν κάτω από το 0!

Ακόμα από τις αρχές του σχολικού έτους προετοιμάζουν δειλά δειλά τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ότι οι σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα θα παραμένουν τις μισές μέρες της εβδομάδας κλειστές, ώστε να φτάσει το πετρέλαιο για όλη την χρονιά! Τα μαθήματα λένε θα καλυφθούν μέσω της τηλεκπαίδευσης, που ήρθε για να μείνει. Πάλι δηλαδή η οικογένεια θα πληρώσει και αυτό το βάρος της θέρμανσης!

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού. Που στήριξαν την απελευθέρωση της Ενέργειας, την Απολιγνιτοποίηση και το Χρηματιστήριο Ενέργειας. προκρίνοντας τις πανάκριβες ΑΠΕ για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα επιδοτούν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παρόχους για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να είναι το άβουλο πιόνι στο παιχνίδι των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: