- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρών δηλώνει ο Δήμος Πρεσπών στο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας

Την στήριξη της δημοτικής αρχής του Δήμου Πρεσπών εξέφρασε με μήνυμά του προς τους διοργανωτές ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Ο Χειμώνας που έρχεται μας τρομάζει όλους, οι τιμές σε όλα τα μέσα θέρμανσης έχουν εκτοξευτεί. Οι αγρότες μας που είδαν πρόσφατα την παραγωγή τους να καταστρέφεται από το χαλάζι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα καύσιμα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, οι επιχειρήσεις τουρισμού απειλούνται να μην μπορούν να λειτουργήσουν τον Χειμώνα από τη δαπάνη για θέρμανσης, οι ποσότητες στα καυσόξυλα της Κρατικής Διαχείρισης Δασών έχουν περιοριστεί και οι ακρίτες των Πρεσπών γίνονται όλο και περισσότερο έρμαιο των εμπόρων ξυλείας.

Για πρώτη φορά, εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δήμος Πρεσπών δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα κόστη ενέργειας στα σχολεία με την υπάρχουσα χρηματοδότηση.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε «ως εδώ!» και, για να μην ερημώσει ο τόπος μας,  να απαιτήσουμε κόστος θέρμανσης που να μπορούμε να καλύψουμε, καυσόξυλα από τα δάση μας κατά προτεραιότητα στους κατοίκους των παραδασόβιων κοινοτήτων και επιδότηση κάθε μορφής θέρμανσης στην περιοχή μας χωρίς περιορισμούς.