- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Φοιτητικές ανησυχίες» στη Φλώρινα

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, ώρα 16:40, και το τρένο αναχωρεί από την Φλώρινα για Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αφού αποβίβασε πλήθος φοιτητών, από κάθε άκρη της Ελλάδας, στην ακριτική πόλη της Φλώρινας.

Δεκαοχτάχρονα (18) παιδιά με ΟΡΑΜΑΤΑ, παιδιά με ΕΛΠΙΔΑ, παιδιά με ΠΙΣΤΗ και ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ για μία καλύτερη ζωή μέσα στον Ελληνικό ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ (που δημιούργησαν οι άστοχες και επαίσχυντες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης) ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ στην ΦΛΩΡΙΝΑ για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους…

Την παρούσα χρονική περίοδο όμως, Φθινόπωρο του 2022, όλα μοιάζουν διαφορετικά…

Το ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ στην πόλη της Φλώρινας έχει εκτοξευθεί, ΑΦΕΝΟΣ λόγω της ενεργειακής κρίσης που αυξάνει τα γενικότερα συνολικά κόστη διαβίωσης (βασικά αγαθά διατροφής, ηλεκτρισμός κλπ) και ΑΦΕΤΕΡΟΥ λόγου του «μακρύ» χειμώνα της περιοχής μας που επιβάλλει την διάθεση ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ για την θέρμανση των κατοικιών.

Οι ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ εστίες των Πανεπιστημίων Φλώρινας ελάχιστες, αρκετές εκ των οποίων χρήζουν γενικευμένης επισκευής λόγω του παγετού και των έντονων βροχοπτώσεων της μακράς χειμερινής περιόδου, παρά τις επίπονες προσπάθειες των αρμόδιων πανεπιστημιακών οργάνων που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και οικονομική στήριξη ώστε να διατηρηθούν στην αρμόζουσα κατάσταση οίκησης.

Κατόπιν των ανωτέρω συμπεραίνεται ότι συνολική διαβίωση των φοιτητών μας είναι γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την ανταπόκρισή τους στον πανεπιστημιακό και μαθησιακό τους βίο.

Αγαπητοί Φλωρινιώτες, συμπατριώτες.

Επειδή ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ να αμβλύνουμε τα προβλήματα αυτών των παιδιών ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ για τα κατωτέρω:

1) Διατηρούμε ή και μειώνουμε ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ , σε λογικά επίπεδα τις τιμές ενοικίασης και ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ από αδόκιμες τακτικές αυξήσεων «λόγω αυξημένης ζήτησης» που μόνο κακό έκαναν σε προγενέστερους χρόνους.

2) Διαθέτουμε κάθε «κλειστό» κατάλυμα προς ενοικίαση, κοινοποιώντας την δράση στα τοπικά ΜΜΕ και στα γνωστά σημεία αφισοκολλήσεων της πόλης με σκοπό την συγκράτηση των τιμών και την διευκόλυνση των φοιτητών της πόλης μας.

3) Αυξήστε – όπου είναι εφικτό – τις θέσεις εργασίας των επικερδών επιχειρήσεών της πόλης και προσφέρετε θέσεις εργασίας στα νέα παιδιά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο επιβαρυμένο κόστος ζωής όντας ΜΑΚΡΥΑ από την πατρική στέγη.

4) Προσφέρετε γενναιόδωρες ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στους φοιτητές (με την επίδειξη του «φοιτητικού πάσου») που λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων ΔΕΝ δύνανται να απολαύσουν τις ΑΠΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (τον καφέ τους, την πίτσα, το φτωχό σουβλάκι), ΩΣΤΕ να θυμούνται μία ζωή την μεγαλοπρέπεια και ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑ των ανθρώπων της πόλης μας.

5) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών, προσπαθεί να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ και να ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ στις πανεπιστημιακές του σπουδές έχοντας ΠΕΝΙΧΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την οικογένειά τους, λόγω της υπερ-δεκαετούς, άσχημης, Εθνικής Οικονομικής συγκυρίας…

Είναι τα δικά μας παιδιά και οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με όποιον προσφορότερο και ΑΠΛΟΧΕΡΟ τρόπο μπορούμε…

Δημήτρης Πασίνης