- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας: Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να οργανώσουμε την πάλη μας να μην παγώσει κανένας στην Φλώρινα

 

Δεν ανεχόμαστε να μας βεβαιώνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση. Δε στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Ήδη οι θερμοκρασίες στην περιοχή το πρωί και το βράδυ φτάνουν στους 2 βαθμούς. Στα ορεινά ξεκίνησαν να ανάβουν τη θέρμανση. Από την άλλη η κυβέρνηση μας ωθεί να στραφούμε στο πετρέλαιο γιατί “συμφέρει”,  με την τιμή μετά την επιδότηση να φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο. Τα ξύλα έχουν φτάσει 140 ευρώ ο τόνος και για ατομικές ανάγκες κοντά στα 80 με 90 ευρώ. Η τιμή του ρεύματος μόνο  μόνο ηλεκτροσόκ προκαλεί.

Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά!

Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από  μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους.

Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Γι΄ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

 

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν Φλώρινας