- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στον «απόηχο» του Συλλαλητηρίου

Περατώθηκε, λοιπόν, το πολυδιαφημισμένο συλλαλητήριο στην Φλώρινα με «πολιτική» και «κοινωνική» εκπροσώπηση ΚΑΤΩΤΕΡΗ του αναμενόμενου.

Δεκάδες μηνύματα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΣΤΗΡΙΞΗΣ από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σωματεία, καταστήματα κλπ, ΔΕΝ επέφεραν δυστυχώς το επιθυμητό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας πρωτίστως την προχειρότητα μίας δράσης που είχε όλα τα εχέγγυα να ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ τα… γαλήνια ύδατα των «κέντρων αποφάσεων».

Οι διαπιστώσεις μας και τα συμπεράσματα, στον απόηχο του συλλαλητηρίου, αναλύονται ως κατωτέρω:

1) «ΑΙΣΘΗΤΗ» η απουσία του κυβερνητικού, τοπικού βουλευτή. Όταν έχεις ΕΝΤΑΛΘΕΙ (ψηφιστεί) από μία κοινωνία να προβάλλεις τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ της, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να πρωτοστατήσεις για τις επιδιώξεις της.

Σε κάθε κοινωνική απαίτηση συμμετέχουν –κατά κανόνα- οι βουλευτές της… ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (οι οποίοι ΔΕΝ έχουν την εξουσία να επιλύσουν τις αιτιάσεις)…

Φτάνει πια ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ της κοινωνίας.

2) Δήμαρχος Φλώρινας και Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, άξιοι συγχαρητηρίων μεν για την παρουσία στον χώρο του συλλαλητηρίου ΑΛΛΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ η απουσία στήριξης με μηνύματα συμπαράστασης «από έδρας» ώστε να δοθεί το απαιτούμενο τοπικό, πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στην συλλαλητήρια δράση.

3) Πλήρης απουσία ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας των θερμοκρασιακών συνθηκών του Νομού Φλώρινας. Υφίστανται, διαχρονικά, πλήθος πληροφοριών στην ΕΜΥ που καταδεικνύουν ότι ο νομός Φλώρινας είναι ο ΨΥΧΡΟΤΕΡΟΣ νομός της Ελλάδας ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο ευνοϊκότερης αντιμετώπισης ΕΝΑΝΤΙ όμορων νομών (που και εκεί επικρατεί ψύχος ), στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

4) Προβολή λαθεμένων και ΑΝΕΦΙΚΤΩΝ διεκδικήσεων. Οι φράσεις «ζητάμε κατάργηση του φόρου ειδικής κατανάλωσης ανεξαρτήτως ποσοτικών και εισοδηματικών κριτηρίων» ΜΟΝΟ ΘΥΜΗΔΙΑ προκαλεί και ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ για κάθε καλοπροαίρετη διεκδίκηση.

Οι καταναλώσεις των κατοικιών της Φλώρινας καταγράφονται ετησίως στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και επί αυτών των καταναλώσεων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ.

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για να επιτευχθεί ο στόχος.

5) Πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ στοιχειώδους ενημέρωσης για το ΑΚΡΑΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ της εξαφάνισης του ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (καυσόξυλων εν προκειμένω) της Φλώρινας προς …άγνωστους προορισμούς.

Πως θα μειωθεί το «κόστος θέρμανσης» όταν οι μισές οικογένειες του νομού ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να προμηθευτούν καυσόξυλα ?

Ενδιαφέρεται ουδείς να αποδοθούν ευθύνες με σκοπό να ΜΗΝ επαναληφθεί το φαινόμενο ?

Ποιος ξεπούλησε ανεξέλεγκτα ένα βασικό προϊόν διαβίωσης της Φλωρινιώτικης κοινωνίας?

Οι δασικοί συνεταιρισμοί?

Οι τοπικοί έμποροι?

Ποιος ο ρόλος του τοπικού Δασαρχείου?

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ?????

– ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση του συλλαλητηρίου ήταν μία ΚΑΛΗ αρχή που χρήζει ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ και ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ώστε να ευοδώσουν οι προσπάθειες της ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ των κατοίκων του Νομού Φλώρινας για μείωση του εξαντλητικού «κόστους θέρμανσης» λόγω των θερμοκρασιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Πασίνης Δημήτρης