- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αναφορά αναγνώστη σε ορισμένες αρνητικές λειτουργίες των Δ.ΙΕΚ

Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες αρνητικές λειτουργίες που διαθέτει ένα Δ.ΙΕΚ, οι οποίες είναι πραγματικά ανήκουστες, ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, υπομονής, κ.λπ.

Το πρώτο που θα αναφέρω αφορά το θέμα των αναπληρώσεων των χαμένων ωρών. Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να αναπληρωθούν ώρες που χάθηκαν λόγω απουσίας κάποιου εκπαιδευτή. Θεωρείται όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να αναπληρώνονται ώρες που χάνονται σε περιπτώσεις αργιών! Για παράδειγμα η 28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου, των Τριών Ιεραρχών, η Καθαρά Δευτέρα, κ.α.

Το παρών, δείχνει πρώτα από όλα μια πλήρη ασέβεια ως προς τις αργίες, οι οποίες απλώς είναι μόνο μιας ημέρας.

Ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ αυτή η κατάσταση. Το πρώτο εξάμηνο (και το τρίτο αντίστοιχα) ξεκινούν της 1η Οκτωβρίου. Όμως, υπάρχει συνήθως πάντα μια ανοργανωσιά από το υπουργείο Παιδείας η οποία είναι η αιτία τα μαθήματα να ξεκινούν στα μέσα του Οκτώβρη περίπου. Και ενώ υπάρχει αυτή η ανοργανωσιά, το υπουργείο Παιδείας ξέρει πολύ καλά να υποχρεώνει (όπως κάνει χρόνια τώρα) εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους να αναπληρώνουν αυτές τις χαμένες ώρες, πράγμα το οποίο καθίσταται άκρως ταλαιπωρητικό, άδικο και μηδαμινών αντοχών! Όλα τα παραπάνω, συμβαίνουν απλά σε ένα ΙΕΚ, που είναι αρκετά κατώτερο από ένα Πανεπιστήμιο, στο οποίο όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Και αυτό είναι το μεγάλο ρητορικό ερώτημα για πολλούς…

Ένα ακόμη, αφορά το θέμα των απουσιών, οι οποίες είναι άκρως ελάχιστες και προκαλούν και αυτές με την σειρά τους ταλαιπωρία, πίεση και άγχος! Οι απουσίες πρέπει εδώ και τώρα να πάψουν! Δεν είναι το ΙΕΚ ούτε λύκειο, αλλά ούτε γυμνάσιο!

Μετά, ένα τελευταίο που έλαβε χώρα με νέα υπ. απόφαση αρχές του 2022, είναι το πρόβλημα μιας εργασίας που επιβλήθηκε στην καθένα και μετρά μόνο ένα 10% από την τελική βαθμολογία, ένα μόνον βαθμό δηλαδή! Η παρούσα λοιπόν, ταλαιπωρεί τους εκπαιδευόμενους και τους αναγκάζει να εργάζονται ώρες για να έχουν έτοιμη μια εργασία του ενός βαθμού…

Γενικότερα, όπως θα διαπιστώσατε αγαπητοί αναγνώστες, υπάρχει μια αδικία, ταλαιπωρία, πίεση, άγχος και τεράστια αναστάτωση στον καθένα. Το ποιος είναι αρμόδιος για όλα αυτά, εννοείται πως η απάντηση δεν είναι άλλη από το απαράδεκτο υπουργείο Παιδείας, το οποίο αντί να κοιτάξει να επιλύσει το μείζον εκπαιδευτικό σύστημα που έχει αφήσει χιλιάδες νέους μέσα στην ανεργία, την αδικία, την ταλαιπωρία, το άγχος, την πίεση, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να υποχρεώνει όλους τους εκπαιδευόμενους αλλά και εκπαιδευτές χωρίς να δείχνει καμία απολύτως κατανόηση σε τίποτα, να τηρούν την κάθε απαράδεκτη απόφασή του!

Πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα όλοι οι νέοι να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε στην κατάπτυστη αυτή εκπαίδευση, σε όλα αυτά τα απαράδεκτα συστήματα, να απαιτήσουμε κάθε δικαίωμα σε δουλειά, καμία αδικία σε βάρος κανενός, νέο καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, τέλος στις υποχρεώσεις!! Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις άθλιες καταστάσεις που επικρατούν, και αυτό μπορούμε μόνο εμείς να το κάνουμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο σε αυτή την χώρα!

 Αναγνώστης+