- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διάλεξη του Γ.Μ. Τζήμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο του εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο πλαίσιο του μαθήματος “Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε.” την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη του κ. Τζήμα Μ. Γεωργίου, διδάκτορα Φιλοσοφίας με θέμα: “ο ηθικός πειστικός λόγος του Αριστοτέλη, βασική συνιστώσα στην επικοινωνία. Η εν λόγω διάλεξη τελείται σε συνεργασία με την Διδάσκουσα στην ΑΣΟΕ κα. Δογάνη Μυρσίνη με γνωστικό αντικείμενο « Ρητορική – Επικοινωνία στο Διεθνές Περιβάλλον» και τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Σαμαρά Αθανάσιο με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Επικοινωνία στο Διεθνές Περιβάλλον».

Βιογραφικά στοιχεία: Ο Γεώργιος Τζήμας σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στον κλασικό τομέα, στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας με ειδίκευση στη ρητορική – επικοινωνία– διαμεσολάβηση και στο Università Roma Tre με ειδίκευση στην Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, ενώ είναι και διδάκτορας φιλοσοφίας στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Επιπλέον έχει διδάξει σε Δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: “Eπιστήμες της Aγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμεσολάβηση«. Έχει εργαστεί ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ειδίκευση στην Ηθική Φιλοσοφία, Ρητορική – Επικοινωνία και Διαμεσολάβηση, έχει απασχοληθεί στην πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριων ως μέντορας  στο τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει διαπιστευτεί ως Διαμεσολαβητής από το “International Mediation Consulting” του Καναδά.

Παράλληλα εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, συμμετέχει με την ιδιότητα του κριτή σε πανελλήνιους Αγώνες Λόγου, είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εισηγητής σε πανελλήνια συνέδρια φιλοσοφίας, αρθρογράφος σε επιστημονικά περιοδικά φιλοσοφίας και συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου: «Ο ηθικός λόγος στη ρητορική του Αριστοτέλη, διδακτική προσέγγιση στην εκπαιδευτική αγωγή και διαμεσολάβηση» των εκδόσεων Σταμούλη, διδακτικό σύγγραμμα στο Π.Δ.Μ.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της εκδήλωσης
Επίκουρος Καθηγητής, Αθανάσιος Σαμαράς