- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δικαίωση Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

Ακόμη μια δικαίωση για τον πρόεδρο της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, αποτελεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, να ανακρούσει πρύμναν και να προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης λύσης της σύμβασης μίσθωσης του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.» για την εκμετάλλευση των ομώνυμων ορυχείων.

Πρόκειται για ζήτημα το οποίο επανειλημμένα έχει θίξει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, κάνοντας λόγο για «φιάσκο της Φλώρινας»  ήδη από το 2021 και προειδοποιώντας τον Πρωθυπουργό ότι «το πολλάκις εξ’ αμαρτείνούκ ανδρός σοφού».

Ακόμη και στο ίδιο το καταστατικό της Πατριωτικής Ενώσεως αναφέρεται ότι «Είναι απαράδεκτο και ακατανόητο η Κυβέρνηση να επιδεικνύει τόσο μεγάλη σπουδή για το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της Μακεδονίας και να κάνει μεγαλύτερη ακόμη την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές, μεταξύ αυτών τα Σκόπια και η Τουρκία».

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες, περίκλειστοι στο γυάλινο κάστρο που έχουν χτίσει για τους εαυτούς τους, αντί να προλαμβάνουν, μαζεύουν κατόπιν εορτής τα σπασμένα. Το κόστος όμως πληρώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες, που αντί να χρησιμοποιούν ενέργεια από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, αναγκάζονται να πληρώνουν χρυσάφι για την εισαγωγή της.

Το Γραφείο Τύπου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ