- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιτυχημένη η ημερίδα για την χρόνια νεφρική νόσο από το Νοσοκομείο Φλώρινας και την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών (video, pics)

Η πόλη της Φλώρινας φιλοξένησε, το πρωί της Κυριακής,  την 20η Επιστημονική Διαμερισματική Ημερίδα, με θέμα «Παράγοντες που σχετίζονται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο», που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου» και η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Μάντσο, ενώ χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρεία Νοσηλευτών κα Παναγιώτα Τσούγια, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Παναγιώτης Νώτας, ο ιατρός – καρδιολόγος κ. Νικόλαος Ιωακειμίδης εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας κα Μαρία Κηπουροπούλου.

Η αρχική διάλεξη έγινε από την κα Αθηνά Ευαγγέλου, νεφρολόγο – Επιμελήτρια Α’, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ιατρό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας, με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Παρόν και μέλλον».

Τις εργασίες συντόνισε η νοσηλεύτρια κα Μαρία Στάιου.