- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Φαγητό για όλους»: Συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συμμετέχει και φέτος για μια ακόμη φορά στη Δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», στην οποία συμπράττουν όλοι οι θεσμικοί φορείς και οι Σύλλογοι της περιοχής μας.

Πρόκειται για μια σπουδαία δράση αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κατά την οποία συγκεντρώνονται ποικίλα είδη διατροφής και παραδίδονται στο Γηροκομείο της Ι. Μητρόπολης Φλώρινας. Με τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στη διάρκεια όλης της χρονιάς καθημερινά 180 δωρεάν γεύματα, αποδέκτες των οποίων είναι αντίστοιχος αριθμός συμπολιτών μας που βρίσκονται σε κίνδυνο επιβίωσης.

Η δράση αυτή, η οποία είναι πολύχρονη, ξεκίνησε από την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνου Ρόζα, αλλά πήρε πραγματικά συλλογική διάσταση, εφόσον αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλους τους φορείς και Συλλόγους του Δήμου Φλώρινας.

Το «Φαγητό για όλους» αποτελεί μια άμεση πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας και για αυτόν τον λόγο η συνεισφορά όλων μας, έστω και στο ελάχιστο, είναι μια πράξη αγάπης και υποστήριξης, που είναι ζωτικής σημασίας για κάποια πρόσωπα, για τα οποία ένα ζεστό φρέσκο γεύμα είναι μια πρακτική απάντηση στις ανάγκες της τρέχουσας καθημερινότητας, αλλά είναι και μια ελάχιστη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη, μέχρις ότου δοθούν οι ριζικές και μόνιμες λύσεις για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών για όλους.

Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κάθε χρόνο δίνουν με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της κοινωνικής ευαισθησίας τους και μαζί με τους γονείς και τους μαθητές τους συγκεντρώνουν ένα σημαντικό μέρος των τροφίμων για τα δωρεάν γεύματα. Ευελπιστούμε και τη φετινή χρονιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας και επικοινωνιακή διάσταση στο θέμα, ώστε να πετύχουμε την ενημέρωση και τη βέλτιστη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας.

Με βαθιά την πεποίθηση ότι το καλύτερο μάθημα κοινωνικοποίησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης γίνεται με βιωματικές πράξεις αλληλεγγύης, εύχομαι σε όλους και σε όλες σας καλή δύναμη, επιτυχία σε όλες τις δράσεις σας και στο δημιουργικό μορφωτικό έργο που επιτελείτε καθημερινά στις αίθουσες των Σχολείων μας.

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας