- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Αντωνιάδης: Ενίσχυση τώρα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών φορτηγών του Ν. Φλώρινας λόγω απολιγνιτοποίησης και ενεργειακής κρίσης

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με το βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του υπουργείου ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας «Μετάβαση ΑΕ» κ. Ιωάννης Μπούκης, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργού. Από το Νομό Φλώρινας συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σ. Σαπαλίδης και εκ μέρους των υπεργολάβων φορτηγών ο κ. Θ. Γαζέας και ο κ. Κ. Θεοδωρλής. Από το Νομό Γρεβενών παρέστη ο πρόεδρος του ΕΒΕ και από το Νομό Καστοριάς οι πρόεδροι των ΕΒΕ, Λογιστών, Εμπορικού Συλλόγου και Εστίασης.

Το κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών των τριών νομών λόγω της απολιγνιτοποίησης, της ενεργειακής κρίσης, του ψύχους κλπ.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των βουλευτών Γ. Αντωνιάδη και Ζ. Τζηκαλάγια, καθώς και όλων των εκπροσώπων των φορέων οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο οι επιχειρήσεις τους όσο και οι επαγγελματίες φορτηγών. Ο κ. Υπουργός συμφώνησε από την πρώτη στιγμή και για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις, αλλά και για το γεγονός πως πρέπει να τύχουν ειδικής στήριξης. Για το λόγο αυτό, πρότεινε την αμέσως επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κοινή συνεδρίαση με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Θ. Σκυλακάκη και τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, παρουσία των δύο βουλευτών Γ. Αντωνιάδη και Ζ. Τζηκαλάγια για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που τέθηκαν. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και για τη θετική στάση του υπουργού κ. Παπαθανάση, αλλά και για την άμεση πρωτοβουλία του προκειμένου να βρεθεί λύση.