- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιάννης Αντωνιάδης: «Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και ο Βουλευτής δίπλα στους κατοίκους των χωριών μας που ερημώνουν»

Την Δευτέρα 21/11/2022 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Π.Ε Φλώρινας , έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και του Προέδρου της ΔΕΕΠ κ. Νίκου Ευαγγέλου. Τον κ. Υπουργό συνόδευαν εκτός από τον βουλευτή και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο συντονιστής οργανώσεων Ν.Δ της Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Αδάμ και στελέχη της ΔΕΕΠ.

Ο κ. Υπουργός αρχικά επισκέφτηκε το δικαστικό μέγαρο όπου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Ελένη Αναστασίου και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Αναστασία Καλαϊτζή. Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του δικαστικού μεγάρου και συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης και χρηματοδότησης αυτού του σημαντικού έργου. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός συζήτησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Βασίλη Καραντζίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα θέματα που απασχολούν την δικηγορική κοινότητα της Φλώρινας. Κατόπιν ο κ. Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου και άλλους θεσμικούς παράγοντες, μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χατζητιμοθέου Βασίλης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Άμπας κ.α, για θέματα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της αυτοδιοίκησης. Στην επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αστυνομικούς της διεύθυνσης και να συζητήσει με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας κ. Θωμά Νέστορα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη για θέματα ασφάλειας , αστυνόμευσης και συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και της Δικαστικής αρχής. Παράλληλα ο κ. Αντωνιάδης εξήρε την προσφορά και το έργο όλων των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, οι οποίοι με την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη και των αξιωματικών, έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Κατόπιν ο κ. Υπουργός μετέβη στο Ειρηνοδικείο Αμυνταίου και στο δημαρχείο Αμυνταίου , όπου και συναντήθηκε με τις Αντιδημάρχους κα Γυρίκη Ελένη, κα. Καραούλη Αφροδίτη και με τον Πρόεδρο της ΔΕΤΕΠΑ κ. Δεμερτζίδη Στέλιο. Η επίσκεψη στο Αμύνταιο ολοκληρώθηκε με την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αμυνταίου κ. Τσιρώνη Γιώργο και μέλη της ΔΗΜΤΟ και επίσκεψη σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Το απόγευμα ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε την ΔΕΕΠ Φλώρινας, το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ ¨Πρόσβαση» στο Αρμενοχώρι και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις τοπικές κοινότητες Αρμενοχωρίου και Αμμοχωρίου όπου εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων κ. Τσουτσούλη Στέφανο και Αλεξιάδη Παύλο για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους αλλά και να αναπτύξει στις ομιλίες του το πλάνο της κυβέρνησης για την χώρα και την περιοχή. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους όπου ο κ. Υπουργός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Ο κ Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για την αποδοχή της πρόσκλησης του να επισκεφτεί την Φλώρινα, μια επίσκεψη που αποτυπώνει το αμείωτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας. Ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κ. Τσιάρα στην περιοχή καθώς δόθηκε η δυνατότητα να γίνει κοινωνός της υπάρχουσας κατάστασης σε ότι αφορά την λειτουργία του δικαστικού μεγάρου και την συνεργασία της δικαστικής αρχής με την Αστυνομική Διεύθυνση και την Αυτοδιοίκηση. Τέλος ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι « …είναι πολύ σημαντικό για το νομό και τα χωριά μας ένα εξέχον στέλεχος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης να επισκέπτεται τοπικές κοινότητες της περιοχής, να αφουγκράζεται τον παλμό και τα προβλήματα της κοινωνίας και να δρομολογεί λύσεις. Είναι σπάνιο φαινόμενο Υπουργός της Κυβέρνησης να επιλέγει να επισκεφτεί τα ακριτικά χωριά μας και να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους της παραγωγής , τους συνταξιούχους και την νεολαία και να συζητάει για τα προβλήματα τους..»

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους φορέων και τους κατοίκους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδίου και της ΔΕΕΠ Φλώρινας και με την παρουσία τους βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος. Τέλος ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως οι επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων και αξιωματούχων της Κυβέρνησης στο νομό θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ