- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της Ο.Γ.Ε., σας καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στις συγκεντρώσεις της ΑΠΕΡΓΙΑΣ της 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίσουν μια χούφτα πολιτικοί και πλούσιοι από το μόχθο μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας.

Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας».

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν «τσιμπάμε» στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης» που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις για τους  επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν πιστεύουμε το παραμύθι της «δίκαιης μετάβασης» που μας προέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις, τωρινές και προηγούμενες. Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες απολιγνιτοποίησης και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που αγνοούν τις ανάγκες μας για αξιοποίησης όλων των εγχώριων μορφών ενέργειας προς όφελος των οικογενειών μας. Γνωρίσαμε το χρηματιστήριο ενέργειας που κερδοσκοπεί με την ανάγκη να ζεστάνουμε τα σπίτια και τις οικογένειές μας. 

Απορρίπτουμε τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων για συρρίκνωση της δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία, που ανέφερε και πρόσφατα ο πρωθυπουργός, με μετατροπή των υφιστάμενων νοσοκομείων σε τύπου κέντρα υγείας, με το τυράκι τη δημιουργίας νέας δομής  Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου.

Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο.

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ότι είναι  σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: