- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας: Δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στις γυναίκες Ρομά για γυναικολογικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου», πραγματοποίησε δράση με στόχο την ενημέρωση των γυναικών Ρομά σχετικά με γυναικολογικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 15 γυναίκες Ρομά, οι οποίες άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον γυναικολόγο μαιευτήρα Διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κοσκοσά, τον ειδικευόμενο γυναικολόγο της Μαιευτικής κλινικής, κ. Αναστασιάδη Χρήστο και την κα Δημοπούλου Σταυρούλα, μαία της Μαιευτικής κλινικής, να αναφέρονται σε σημαντικά γυναικολογικά θέματα και πιο συγκεκριμένα στις μεθόδους αντισύλληψης, στη σημαντικότητα του έγκαιρου γυναικολογικού ελέγχου, κ.α.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τον γυναικολόγο κ. Ιωάννη Κοσκοσά, τον ειδικευόμενο γυναικολόγο κ. Αναστασιάδη Χρήστο, την μαία κα Δημοπούλου Σταυρούλα για την άψογη συνεργασία και τη διάθεσή τους για συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις της δομής, τον κ. Αναστάσιο Μπατμά, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας
Μαρία Μίσιου, Κοινωνική Λειτουργός
Ραχήλ Ρίζου, Ψυχολόγος
Αννα Ράπου, Διαμεσολαβήτρια