- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι Σάρισες προελαύνουν και στην Ευρώπη

Μεγάλη πρόκριση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Trophy πήρε η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ.

Η ομάδα μας ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου πήρε μέρος στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Trophy. Στο θεσμό αυτό η ομάδα της Φλώρινας είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παίρνει μέρος στη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην αποστολή συμμετείχαν οι τρεις αθλήτριές μας Yuhua Liu, Bernadett Balint, Δέσποινα Άμπα, ο προπονητής Mark Pink, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λυγούρας και ο Ταμίας του συλλόγου Γιώργος Καλογήρου.

Για να φτάσει στην πρόκριση η ομάδα μας έδωσε τέσσερις αγώνες από τους οποίους κέρδισε τους τρεις και έχασε τον έναν. Τα κορίτσια μας παίζοντας εξαιρετικά κατάφεραν να μας δώσουν τη χαρά της νίκης απέναντι σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.  Η Yuhua, το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας με το απίστευτο σερβίς της ήταν ασυναγώνιστη. Η Bernadett είχε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της με την ομάδα και παίζοντας σταθερά έδωσε σημαντικές νίκες. Η Δέσποινα έκανε τα καλύτερά της παιχνίδια φέτος σημειώνοντας σημαντικές για την ομάδα νίκες. Και οι τρεις ήταν υπέροχες. Στο μοναδικό παιχνίδι που λύγισαν ήταν με την Κρατική ομάδα που είχε στη σύνθεσή της τρεις κινέζες αθλήτριες, η μία από τις οποίες είναι βασική στην Εθνική Αμερικής.

Μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση οι ΣΑΡΙΣΕΣ θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει στις 17-19 Μαρτίου 2023. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Η μεγάλη αυτή διάκριση των ΣΑΡΙΣΩΝ αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό για τον αθλητισμό της πόλης μας, αλλά και για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Επίσης, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου, που μετά την ιστορική συμμετοχή στους τελικούς του Europa Cup το 2021 δείχνει να συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία με επιτυχία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας και στον προπονητή τους Mark Pink που κάνει καταπληκτική δουλειά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας ΔΕΗ Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και Megas Yeeros, όπως επίσης το Δήμο Φλώρινας, τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και την Εταιρεία Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της μακρινής αποστολής.

Τα αποτελέσματα:

Sarises Florinas (GRE) Vs TT Dinez (BEL) 3-0

SU Sparkasse Kufstein Il (AUT) Vs Sarises Florinas (GRE) 0 – 3

Stolnotenisove Centrum SKST Bratislava (SVK) Vs Sarises Florinas. (GRE) 1 – 3

STK Aquaestil Duga Resa (CRO) Vs Sarises Florinas (GRE) 3 – 1