- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απόφαση του φοιτητικού συλλόγου τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση κάθε σωματείου και συλλογικών φορέων, και πρέπει να ξεδιπλωθεί σε κάθε εργασιακό, εκπαιδευτικό χώρο και γειτονιά. Γι’ αυτό αποκτά τεράστια σημασία η συμμετοχή όλων στην αντισυγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα «για τη δήθεν υπεράσπιση της Μακεδονίας μας» που χωρίς ντροπή καλεί η Χρυσή Αυγή την Κυριακή 18/12.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τις σοβαρότατες ευθύνες της αστικής πολιτικής, που επικροτεί τη γραμμή του αυταρχισμού και της καταστολής τροφοδοτώντας και αναπαράγοντας σκοταδιστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις ενάντια στο οργανωμένο, εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Το δόγμα νόμος και τάξη που η κυβέρνηση προωθεί σε όλα τα επίπεδα, από τον νόμο για τις διαδηλώσεις μέχρι και την ωμή αστυνομική βία και ασυδοσία, επιβεβαιώνει την βασική της στόχευση για την θωράκιση του κράτους, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει χώρο για υλικές παραχωρήσεις στα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πατώντας πάνω σε ιδεολογήματα της «εθνικής ενότητας», τον αντιπροσφυγικό ρατσισμό και τις «παραδοσιακές αξίες» («πατρίς-θρησκεία-οικογένεια») δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και δράσης φασιστικών/ ακροδεξιών ομάδων που θα δρουν κατασταλτικά και θα αξιοποιούνται ως «παράγοντας σταθερότητας» προκειμένου να καταπνίξουν και να τρομοκρατήσουν κινήματα.

Είναι χρέος των συλλογικών φορέων να βάλουν ξανά φραγμό σε αυτή την προσπάθεια έξαρσηςτου φασισμού. Ο λαός πρέπει να απαντάει απέναντι στις θρασύδειλες εμφανίσεις των φασιστών, όπως έκανε στο παρελθόν και αποτυπώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την οποία ένας ολόκληρος λαός χαρακτήρισε ως εγκληματική οργάνωση. Σε καμία περίπτωση, όμως, η αιτία του φασιστικού φαινομένου δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από το αποτέλεσμα μιας δίκης, αλλά αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός μέσα στις σχολές μας και στους δρόμους.

  • Καλούμε όλες τις δυνάμεις της πόλης και του πανεπιστημίου να πάρουν θέση και να συνεργαστούν με σκοπό το μπλοκάρισμα/εξάλειψη φασιστικών δράσεων την Τετάρτη 14/12 ώρα 18:00 στην πλατεία Μόδη για την καλύτερη οργάνωση ενός συντονιστικού που θα φράξει τον δρόμο στη φασιστική συγκέντρωση την Κυριακή με τη μορφή αντισυγκέντρωσης.
  • Καλούμε σε αντισυγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18/12 στις 11 μ.μ.

Αντιδράμε δυναμικά και μαζικά, συγκρουόμαστε με την ιδεολογία του φασισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.