- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δεύτερο βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Σύμφωνα με μια Ινδιάνικη παροιμία, όταν κάποιος μου πει ένα γεγονός μπορώ να μάθω, όταν μου πει μια αλήθεια μπορώ να πιστέψω, αλλά όταν μου διηγηθεί μια ιστορία, θα ζει για πάντα στην καρδιά μου. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά του σχολείου μας κατάφεραν να «χρωματίσουν» και να δώσουν «νότες» στις αισθήσεις της ψυχής μέσα από τα μονοπάτια των μοναδικών, ξεχωριστών τους «φακών».

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, λοιπόν, συγχαίρουμε τους μαθητές της Ανώτερης Βαθμίδας του τμήματος Αυτισμού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και τη δασκάλα τους Πασχαλιά Κυριάκου, οι οποίοι με τη βοήθεια του εικαστικού Νικόλαου Μήσια και της λογοθεραπεύτριας Σταυρούλας Κλημεντίδου υλοποίησαν κατά τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια» και απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Έπαινος» στον 67οΛογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Η απονομή του εν λόγω βραβείου έγινε σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης βραβεύεται στα 67 χρόνια αυτού του διαγωνισμού.

Το όμορφο ταξίδι τους στον κόσμο της λογοτεχνίας ξεκίνησε και υλοποιήθηκε σε μια δύσκολη σχολική χρονιά. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν και με όχημά τους τις λέξεις και τις εικαστικές δημιουργίες πέτυχαν τον αρχικό στόχο που ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη λογοτεχνία μέσα από το προσφιλές και ιδιαίτερα αγαπητό σε αυτά κειμενικό είδος του παραμυθιού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Πασχαλιά Κυριάκου που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα και με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης πρόσφερε στους μαθητές την ευκαιρία να αγαπήσουν την ανάγνωση βιβλίων.

Η βράβευση από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά αποτελεί μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Ειρήνη Σακουλέβα