- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας (pics)

Το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Φλώρινας με διοργανωτές τον ψυχολόγο κ. Δούφλια Κωνσταντίνο, την κοινωνική λειτουργό κ. Νταούτη Ελευθερία, τον εικαστικό κ. Μήσια Νικόλαο, τον μουσικό κ. Καράγιωργα Μάριο σε συνεργασία με τα μέλη της ΕΔΥ του ΣΔΕΥ Ειδικού Δημοτικού κ. Κοκονόζη Αφροδίτη- ψυχολόγο και την κ. Βαλαλάκη Στεργιούλα- κοινωνική λειτουργό, καθώς και τα μέλη της ΕΔΥ του ΣΔΕΥ Ειδικού Νηπιαγωγείου Φλώρινας, κ. Μαυρίδου Ανδρονίκη- ψυχολόγο και την κ. Τσιούλη Κατερίνα- κοινωνική λειτουργό, ταξίδεψαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου και 5ου Νηπιαγωγείου, του 5ου Δημοτικού σχολείου, του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Υδρούσας σε μια θάλασσα βιωματικών δραστηριοτήτων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Ο κύκλος εκδηλώσεων, διάρκειας δύο ημερών, πλαισιώθηκε από τον Πρωταθλητή κολύμβησης ΑμεΑ, 4 ο Παραολυμπιονίκη κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 3 φορές Ασημένιο πρωταθλητή Κολύμβησης, κατηγορίας S1, κ. Καρυπίδη Δημήτρη, τον οποίο είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά, τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας, κ. Νώτα Παναγιώτη, τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ, κ. Μαρκόπουλο Ανδρέα, την υπεύθυνη Σχολικών Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βάσιου Θεοδώρα, την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, κ. Σιδηροπούλου Αγνή, την διευθύντρια του 5 ου Δ.Σ κ. Γκόλια Παρασκευή, τον διευθυντή του Πειραματικού Δ.Σ κ. Σεχίδη Κωνσταντίνο, τον διευθυντή του Δ.Σ Υδρούσας κ. Βοσκόπουλο Σταύρο, την προϊσταμένη του 4 ου Νηπιαγωγείου κ. Σοβιτσλή Μαγδαληνή και την προϊσταμένη του 5 ου Νηπιαγωγείου κ. Παπαϊωάννου Γιαννούλα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, περιηγήθηκαν νοερά στα «χρώματα της διαφορετικότητας» και κατασκεύασαν το ποικιλόμορφο δέντρο της. Έπειτα περιπλανήθηκαν σε τρία δωμάτια – σταθμούς, όπου αγωνίστηκαν σε αθλήματα Παραολυμπιακών Αγώνων, βίωσαν τις δυσκολίες όρασης και επικοινωνίας μέσω παιχνιδιών, ζωγράφισαν την αφίσα με τίτλο «Ο ουρανός της διαφορετικότητας» και τέλος εκπαιδεύτηκαν, τραγούδησαν και χόρεψαν σε έναν τεράστιο κύκλο όπου τους χωράει όλους.