- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (video, pics)

Εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα και με πολλούς αποδέκτες ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με κεντρικό τίτλο «Μαζί σε όλα! Οι δρόμοι ανοίγουν» με συνδιοργανωτές το 5° Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος», το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτέλεσε ευκαιρία να ακουστούν σημαντικές απόψεις από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας, αλλά και από φορείς που καλούνται να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα.

Μίλησαν κατά σειρά οι:

Χαιρέτησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Φλώρινας Σοφία Φουδούλη, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κώστας Ρόζας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ιωακειμίδης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων ΑΜΕΑ, γονείς και άτομα με ειδικές ανάγκες.