- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδη Σάββα

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώριναςκ. Σαπαλίδη Σάββα για την ενημέρωση των μαθητών μας, της Α΄ και η Β΄τάξης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας. Οι μαθητές του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις νέες προοπτικές που παρουσιάζονται στον τόπο μας από άξιους επιχειρηματίες, που εφαρμόζουν καινοτόμες πρακτικές και αναβαθμίζουν την περιοχή μας, αξιοποιώντας τον πρωτογενή αλλά και δευτερογενή τομέα. Παρουσιάστηκαν μέσω video επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα προϊόντα που πωλούνται στο εξωτερικό, απευθύνονται στη διεθνή αγορά κι έχουμε την τιμή να εδρεύουν στην περιοχή μας. Επίσης παρουσιάστηκαν παλαιές και καταξιωμένες στον επαγγελματικό στίβο επιχειρήσεις του Νομού μας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλά απ’ αυτά τα προϊόντα στη Έκθεση στο ισόγειο του Επιμελητηρίου.

 Έτσι έμπρακτα αλλάουσιαστικά οι νεαροί μαθητές ενημερώθηκαν για νέους επαγγελματικούς δρόμους βασισμένους στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, που θα βοηθήσουν πρακτικά τους ίδιους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, αλλά και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Εκπ/κών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας.