- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ημερίδα στη Φλώρινα για την παιδική παχυσαρκία (video, pics)

Μια εξαιρετικά χρήσιμη ημερίδα, για γονείς και παιδιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Φλώρινα από την «Ιμερόεσσα», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, με συνδιοργανωτές: τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το 5ο Δημοτικό σχολείο  Φλώρινας “Θεόδωρος Κάστανος”, το  Δημοτικό σχολείο Υδρούσας, τον Δήμο Φλώρινας και τον Φ.Ο.Ο.Φ.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την παιδική παχυσαρκία», με στόχο την ενημέρωση – εκπαίδευση των παιδιών για την παχυσαρκία  χρησιμοποιώντας, πέρα από τις παρουσιάσεις, διαδραστικά μέσα όπως «το φιδάκι της υγιεινής διατροφής».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, ενώ το πρωί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, όπου έγινε παρουσίαση  και συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με  το bullying και τις συμπεριφορές τους απέναντι στη διαφορετικότητα των  ανθρώπων.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο αρχιμανδρίτης Θεωνάς Αθανασιάδης, η αντιδήμαρχος Φλώρινας Σοφία Φουδούλη και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Όλγα Μούσιου, ενώ προλόγισε ο διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου Κώστας Σεχίδης.

Την εκδήλωση στήριξαν εξαίρετοι επιστήμονες ως ομιλητές καθένας μέσα από τη δική του ειδικότητα: η παιδίατρος Μαρία Τούλιου, η διαιτολόγος Ειρήνη Κατίδου, η ψυχολόγος Ζωή Καραμπασιάδου και η πρόεδρος της Ιμερόεσσα Κική Τσιρανίδου.