- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» για την αναγνώριση σωματείου για εκμάθηση της «μακεδονικής γλώσσας» στη Φλώρινα

Την περασμένη Τρίτη (29/11/2022), από συγχαρητήριο μήνυμα του περιχαρούς πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, μαθεύτηκε, μεθοδευμένα και με συγκεκριμένη φρασεολογία, ότι βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναγνωρίστηκε στη Φλώρινα Σωματείο (Κέντρο «Μακεδονικής» Γλώσσας), το οποίο θα διδάσκει τη «μακεδονική» γλώσσα.

Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», όπως είναι γνωστό, είχε πρωτοστατήσει και αντιταχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιλαμβανόμενος-μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων-τις κερκόπορτες που ανοίγει και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη μία και μοναδική Μακεδονία, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Και να! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι (δεν πρόλαβε να καθαρίσει και η ατμόσφαιρα της Αθήνας από τα χημικά με τα οποία βομβάρδισαν -στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία- εκατοντάδες χιλιάδες φιλήσυχους πολίτες, γυναίκες και παιδιά, οι συνήθεις υπερασπιστές των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων) και η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου, και μάλιστα …σύννομα!

Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Η αναφορά του συγκεκριμένου Σωματείου στη διατήρηση και καλλιέργεια της «μακεδονικής γλώσσας» είναι ψευδεπίγραφη και παραπλανητική, και απευθύνεται μόνο σε απληροφόρητους που ζουν με παντελή άγνοια της ιστορίας, ή σε πρακτορίσκους – υπηρέτες ξένων συμφερόντων ή σε εγκλωβισμένους στα στεγανά της κομματικής λογικής τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, και δεν υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό -από εδώ είμαστε, εδώ μένουμε- ότι απώτερος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η κατασκευή και «μακεδονικής μειονότητας», που θα εξυπηρετεί τις αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις του γειτονικού κράτους πάνω στο σώμα της Μακεδονίας. Μετά την «κατοχύρωση» ονόματος, εθνικότητας και γλώσσας, άνοιξε η όρεξη -με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τυφλοί δεν είμαστε, ούτε χαζοί.

Οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες προτίθενται οι ιδρυτές της ΜΚΟ να διδάσκεται η «μακεδονική», είναι μόνο η Μακεδονία (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική) και η Θράκη. Ό,τι δηλαδή, επί αιώνες, βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβουλέων του Ελληνισμού, ή αλλιώς το αιώνιο και άπιαστο -μέχρι στιγμής- όνειρο σλάβων και οθωμανών: η Μακεδονία να προσαρτηθεί στην «Μακεδονία» και η Θράκη στην Τουρκία.

Εξάλλου, και η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών αποφεύγει -επιμελώς- τον όρο «Μακεδονία» για εκείνο το κομμάτι της που, μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, ενώθηκε με την Ελλάδα, όπως και τους τρόπους άμυνας της χώρας μας έναντι κάθε καταπάτησης της Συμφωνίας ή εχθρικής πράξης, από το μόνιμα παραβατικό «Δεύτερο Μέρος». Δηλαδή, το πλέον ανυπεράσπιστο μέρος των δύο κρατών-Μερών (της Συμφωνίας) είναι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες!

Ο πρώην πρωθυπουργός (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)με την τότε συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπέγραψε και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Δεν ήταν αστοχία τους, δεν εξαναγκάστηκαν από κανέναν: αυτό πίστευαν, αυτό είχαν υποσχεθεί στο προεκλογικό πρόγραμμά τους -γελούσαμε όλοι- και αυτό εν τέλει έκαναν. Επιχαίρουν δε τώρα, για τα δύσκολα που βάζει η εφαρμογή της Συμφωνίας στην παρούσα κυβέρνηση.

Ο νυν πρωθυπουργός με την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία, πάλι, παραμένουν ανακόλουθοι ως προς τα εμπόδια που θα έβαζαν για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, σε περιπτώσεις μη τήρησης ή καταπάτησης της Συμφωνίας και, ψελλίζοντας δολίως τη φράση «το κράτος έχει συνέχεια», κρύβονται από την ιστορική τους ευθύνη, στρουθοκαμηλίζοντας για την εθνική μαχαιριά που μπήγεται στη Φλώρινα, στη Μακεδονία, στον Ελληνισμό.

Διαχρονικά, στις Ελληνικές κυβερνήσεις και στα διάφορα «κέντρα αποφάσεων», ως προς το Μακεδονικό θέμα, υπάρχουν αυτοί που ξεπουλούν και αυτοί που αδιαφορούν (πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα, από τα μεγάλα ΜΜΕ του αθηναϊκού «κέντρου»;).

Εξίσου επικίνδυνες και οι δυο κατηγορίες.

Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώχθηκε συστηματικά να κουραστούν οι πολίτες με το Σκοπιανό, ώστε να αδιαφορήσουν και να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση των δικαίων τους. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι, γιατί θα πρόκειται για μέγα λάθος, που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά σύντομα.

Όπως και να έχει, όμως, εμείς θα είμαστε πάντοτε εδώ…

Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»· όλα τα μέλη της μεγάλης αριστοτελικής οικογένειας, που θεωρούμε τιμή να ζούμε εδώ, στην άκρη της Ελληνίδος γης· όσοι δεν ξεχάσαμε αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε τις παρακαταθήκες των προγόνων μας,

ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ για τους κινδύνους και τα προβλήματα που θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον από την εξέλιξη αυτή.

Τί προτίθενται να κάνουν και οι δυο βουλευτές μας για το θέμα αυτό;

Πώς προτίθενται να αντιδράσουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και οι τρεις Δήμοι της Φλώρινας;

Περιμένουμε τη στάση και τη δράση όλων ως προς το μείζον θέμα.

«Της Πατρίδος κινδυνευούσης» δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικισμούς και προφάσεις. Οι πολίτες της Φλώρινας, η ίδια η Ιστορία, θα καταλογίσουμε, πρεπόντως, τις ευθύνες καθενός.

Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα παραμένει το προπύργιο που θα επιμένει και θα διατρανώνει με κάθε τρόπο το προφανές:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ