- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας σε «Βιβλιοθήκη Βαρβάρα Κων. Ρόζα» (video, pics)

Με μια λιτή και γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της βιβλιοθήκης του 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος» σε «Βιβλιοθήκη Βαρβάρα Κων. Ρόζα», το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου.

Η οικογένεια Ρόζα ήταν αυτή που ανέλαβε τη διαμόρφωση και την ανακαίνιση του χώρου, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές και για άλλες δράσεις πλην της φιλαναγνωσίας, στη μνήμη της Βαρβάρας Ρόζα που είχε διατελέσει εκπαιδευτικός.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα μέλη της οικογενείας, εκ μέρους των οποίων μίλησε η κα Βαλίνα Ρόζα. Παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Όλγα Μούσιου.

Η διευθύντρια Βούλα Γκόλια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν παράλληλα κείμενα και ποιήματα σχετικά με την αγάπη, μιας και η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα με αφορμή τη γιορτή της Αγάπης, τα Χριστούγεννα, καθώς και ένα σχετικό video για τη ζωή της Βαρβάρας Ρόζα.

Ακολούθησε η δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού «Η μάγισσα Τσούσκα και το χιόνι» της Χριστίνας Καραγιάννη και τέλος, στην αυλή του σχολείου, άναψε η Χριστουγεννιάτικη Φωτιά.