- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τα Αριστεία «Λεωνίδας Ιασωνίδης» της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας (video, pics)

Για άλλη μια χρονιά, η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας διοργάνωσε την εκδήλωση Αριστεία «Λεωνίδας Ιασωνίδης», όπου βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Κασκαμανίδης, μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας που ανέπτυξε το θέμα «Οι πρόσφυγες του 1922 στη Φλώρινα: ανθρωπογεωγραφία και δημογραφία προέλευσης και εγκατάστασης» και ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος, επίκουρος καθηγητής τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ που μίλησε με θέμα «Προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας, κοινωνική κατοικία και εκσυγχρονισμός».

Αμέσως μετά τις ομιλίες απονεμήθηκαν υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές της Β’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν αρχικά η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Όλγα Μούσιου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Μιχάλης Ρωμανίδης, αλλά και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Τάσος Αντωνιάδης.