- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης του αναδασμού Αγροκτήματος Αρμενοχωρίου (video, pics)

Η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης αναδασμού του Αγροκτήματος Αρμενοχωρίου υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στην Κοινότητα Αρμενοχωρίου της Π.Ε. Φλώρινας, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας  «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, του Προέδρου της Κοινότητας Στέφανου Τσουτσούλη, του Προϊστάμενου του Τμήματος Αναδασμού και Τοπογραφίας Στέλιου Ανδρέου, αγροτών και κατοίκων του χωριού.

Η σύμβαση αφορά τη διενέργεια αναδασμού στο Αγρόκτημα Αρμενοχωρίου και περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικής και περιβαλλοντικής μελέτης. Η υπό αναδασμό έκταση του  αγροκτήματος Αρμενοχωρίου, ανέρχεται στα 9.500 στρέμματα περίπου και ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου είναι337.670,36€.

Η όλη εργασία πραγματοποιείται αδαπάνως για τους κτηματίες με απλές και άκρως δημοκρατικές διαδικασίες τόσο κατά την κτηματογράφηση του αγροτικού χώρου όσο και κατά τη διαδικασία αναγνώρισης και κατοχύρωσης δικαιωμάτων κυριότητας επάνω στην έγγειο ιδιοκτησία.

Στόχος των αναδασμών είνα ιη έμμεση αύξηση του μεγέθους της ιδιοκτησίας και η ορθολογική μορφή των κτημάτων, η ευκολία στη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η εντατικοποίηση τους, η ορθολογικότερη χρήση των γεωργικών μηχανημάτων, η μείωση του χρόνου εργασίας η οποία συνεπάγεται μικρότερη καταπόνηση ανθρώπινων πόρων και των μηχανημάτων τους, η  αύξηση του  αγροτικού εισοδήματος και η κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μέσω της έκδοσης έγκυρων τίτλων ιδιοκτησιών.

Στην Π.Ε. Φλώρινας είναι σε εξέλιξη η διενέργεια αναδασμών στα Αγροκτήματα: Περάσματος, Σκοπιάς, Νεοχωρακίου, Βαρικού και Μαρίνας, ενώ εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Φλώρινας ο αναδασμός του Αγροκτήματος του Μεσόκαμπου.