- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αποχαιρετιστήριο στον Νικόλαο Αρβανίτη: Έφυγε και ο τελευταίος των μεγάλων…

Εμείς τα ψαλτοπαίδια σου στο αναλόγιο του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας θεωρούμε χρέος μας να σε αποχαιρετίσουμε ξεχωριστά και να σε κατευοδώσουμε στο ουράνιο ταξίδι με την ευχή:

Καλόν Παράδεισο αγαπημένε Δάσκαλε και Πατέρας μας…

Γιατί σαν πατέρας μας αγάπησες και σαν Δάσκαλος μας οδήγησες στα πρώτα βήματα της ψαλτικής τέχνης από το μακρινό 1976.

Μας έδωσες γνώση, μας δίδαξες όμως και ήθος με το να στέκεσαι πάνω από μικρότητες που ακόμα κι αν σε έθιγαν, είχες τη δύναμη να τις παραβλέπεις και να τείνεις χείρα φιλίας…

Αυτός ήταν ο Μεγάλος Νικόλαος Αρβανίτης ! Έκανε πράξη αυτό που υπηρετούσε…την αγάπη προς όλους.

Μεγάλος Άνθρωπος αλλά και Μεγάλος Ψάλτης, με εξαιρετικό φωνητικό μέταλλο που είχαμε την τύχη να τον ακούμε και να συμψάλλουμε κοντά του πάνω από 30 χρόνια…

Μια φωνή μεγαλόπρεπη, δυναμική, ανδροπρεπής..»στακάτη» που στέριωσε την ακουστική μνήμη χιλιάδων ενοριτών στον Άγιο Γεώργιο.

Μια φωνή που ακόμα θαρρείς πλανιέται στους θόλους του Αγίου Γεωργίου.

Μια φωνή που δέσαμε μαζί της τα νεανικά μας χρόνια.

Μαζί με το τέλος της επίγειας ζωής του αγαπημένου μας «κυρ-Νίκου» σφραγίζεται σήμερα και η ιστορία των Μεγάλων Ψαλτών της περιοχής μας.

Φεύγεις αγαπημένε μας κύριε Νίκο..θα μας λείψεις στο υπόλοιπο του βίου μας..αλλά «Μακαρία ἡ ὁδός, ᾗ πορεύει σήμερον».

Σε περιμένουν στο αναλόγιο του Ουρανού αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι, ο συνοδοιπόρος σου ο Στέφανος ο Δόντσιος, ο Γιώργος ο Στεφανόπουλος ο Λαμπαδάριός σου, όπως και παλαιότερα ο αείμνηστος Μυλωνάς, ο Παναγιώτης από τον Άγιο Νικόλαο, ο Γιώργος ο Παπαγεωργίου απ’ την Αγ. Παρασκευή και ο πρόσφατα απελθών Παντελής Δάφας.

Όλη αυτή η χορεία των κορυφαίων που είναι πια μακριά μας στους ουράνιους λειμώνες, εκεί πλέον θα συμψάλλετε τα αγγελικά μελωδήματα προς δόξαν Θεού!

Εμείς σε κλείνουμε στην καρδιά μας..

Εις μνημόσυνον αιώνιον έσται Δίκαιος.

Καλό ταξίδι στον Παράδεισο αγαπημένε μας «Κύριε Νίκο».

 

Βαμβακούσης Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης